Διαφήμιση - Advertisement
Μόσιαλος για πάρτι: Ήταν τόσο καιρό κλεισμένοι, να δείξουμε κατανόηση - Gkourou.com Μόσιαλος για πάρτι: Ήταν τόσο καιρό κλεισμένοι, να δείξουμε κατανόηση

Μόσιαλος για πάρτι: Ήταν τόσο καιρό κλεισμένοι, να δείξουμε κατανόηση


Διαφήμιση - Advertisement


«Ας μην ανησυχήσουμε λοιπόν πάρα πολύ για αυτό και ας κατανοήσουμε ότι ο κόσμος έπρεπε να βγει έξω. Όταν είσαι κλεισμένος μέσα 40-50 ημέρες δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα» τόνισε ο καθηγητής
Ο Ιούνιος αποτελεί ορόσημο για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και στις αρχές του καλοκαιριού θα έχουμε τα πρώτα στοιχεία για την ασφάλεια των πρώτων εμβολίων. Τον Ιούλιο θα μάθουμε αν θα... κάνουν δουλειά και θα ξεκινήσει η ενδεδειγμένη διαδικασία, σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο. Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό μίλησε στον ΣΚΑΪ κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα απανωτά κρούσματα συνωστισμού.

Για το φαινόμενο της συγκέντρωσης κόσμου ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι «αρχικά να δείξουμε μία κατανόηση γιατί ο κόσμος ήταν κλεισμένος μέσα τόσες εβδομάδες και γενικά θα μπορούσε να περιμένει κανείς ότι θα υπήρχε μία τέτοια αντίδραση. Δεν θα με προβλημάτιζε πάρα πολύ αυτό αν ήταν μία αρχική αντίδραση λίγων ημερών γιατί η επικινδυνότητα της νόσου στην Ελλάδα πλέον είναι πολύ χαμηλή. Ας μην ανησυχήσουμε λοιπόν πάρα πολύ για αυτό και ας κατανοήσουμε ότι ο κόσμος έπρεπε να βγει έξω. Όταν είσαι κλεισμένος μέσα 40-50 ημέρες δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα» τόνισε.
Ακολούθως μίλησε:
Για τα σχολεία: «Σοβαρές μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά περνούν τη νόσο πολύ πιο ήπια από τους ενήλικες. Η επιστημονική κοινότητα πάντως είναι διχασμένη για το αν τα παιδιά μεταδίδουν περισσότερο ή λιγότερο τη νόσο. Για το άνοιγμα των δημοτικών θα έλεγα να περιμένουμε. Όπως κάνει άλλωστε και η ελληνική κυβέρνηση».
Για την εστίαση: «Εχει νόημα να περιμένουμε λίγο παραπάνω. Μήπως και η νόσος γίνει εποχική. Αν δεν διασφαλίσουμε απολυτή ασφάλεια σκεφτείτε πώς θα αντιδράσει και ο πελάτης».
Για τα κρούσματα στην Αφρική: «Θα περίμενε κάνεις πολύ μεγαλύτερη επίδραση της ασθένειας στις αφρικανικές χώρες, Βεβαία υπάρχει υστέρηση μερικών εβδομάδων, αλλά αν συνεχιστεί ίσως πάρουμε κάποια μηνύματα, το ένα είναι σχετικό με πληθυσμιακή δομή στις αφρικανικές χώρες, οι περισσότεροι Αφρικανοί είναι νέοι δεν έχουν μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων με νοσηρότητα όπως στην Ευρώπη. Μήπως υπάρχει διασταυρούμενη ανοσοπροστασία στην Αφρική γιατί είναι πολύ πιο εκτεθειμένοι σε άλλους τύπους κορονοϊών στην ήπειρο γι αυτό προστατεύονται περισσότερο; μήπως αυτό μπορεί να υπάρχει και σε κάποιες άλλες χώρες της Ευρώπης;»

Διαφήμιση - Advertisement