Διαφήμιση - Advertisement
Παπαευαγγέλου: Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία - Gkourou.com Παπαευαγγέλου: Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία

Παπαευαγγέλου: Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία


Διαφήμιση - Advertisement


Την προσωπική άποψή της ότι πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, εξέφρασε η Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ωστόσο πως το θέμα τελεί υπό εξέταση και θα ληφθεί σχετική απόφαση έπειτα από τα πρώτα επιδημιολογικά δεδομένα από την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ότι “οι γονείς πρέπει να μας εμπιστευτούν και να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο” σημειώνοντας πως οι εισηγήσεις της επιτροπής προς το υπουργείο Παιδείας βασίζονται στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας και την πορεία του κορονοϊού.
Σύμφωνα με τα όσα είπε, οι νεότερες μελέτες τεκμηριώνουν ότι στα παιδιά η νόσηση είναι σπάνια και δεν μεταδίδουν τον ιό στον ίδιο βαθμό με τους ενήλικες, αλλά πολύ λιγότερο.
Εάν υπάρχει στην οικογένεια άτομο ευπαθούς ομάδας το παιδί δεν πρέπει να επιστρέψει στο σχολείο, τόνισε, είπε, κάλεσε όμως “να μην κυριαρχήσει ο φόβος. Όλοι οι γονείς ξέρουμε ότι το να γυρίσει το παιδί στο σχολείο είναι κάτι παραπάνω από την απλή μάθηση που προσφέρει η τηλεκπαίδευση”.

Διαφήμιση - Advertisement