Διαφήμιση - Advertisement
Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη Γουχάν μετά από πάνω από έναν μήνα - Gkourou.com Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη Γουχάν μετά από πάνω από έναν μήνα

Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη Γουχάν μετά από πάνω από έναν μήνα


Διαφήμιση - Advertisement


Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός στην Κίνα μετά την καταγραφή 14 νέων κρουσμάτων στη χώρα, ένα εκ των οποίων στη Γουχάν, την πόλη όπου ξεκίνησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Τα 14 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας αποτελούν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τις 28 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Χθες ανακοινώθηκε μόλις μια περίπτωση μόλυνσης.
Από τα νέα κρούσματα, δύο ήταν εισαγόμενα, ταξιδιώτες δηλαδή που έφθασαν στη χώρα έχοντας μολυνθεί στο εξωτερικό. Τα υπόλοιπα 12 ήταν τοπικές μεταδόσεις, ανάμεσά τους 11 μολύνσεις στην βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν.

Οι νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών ασθενών, που καταγράφηκαν έφτασαν τις 20, ο υψηλότερος αριθμός από την 1η Μαΐου, σε μια άνοδο από τις 15 που καταγράφηκαν μια μέρα νωρίτερα, σύμφωνα με την Επιτροπή.
Δεν αναφέρθηκαν νέοι θάνατοι.
Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 82.901, ενώ οι θάνατοι παρέμειναν αμετάβλητοι (4.633).
Σήμερα, η επαρχία Τζιλίν ανέβασε το επίπεδο κινδύνου κορονοϊού στην πόλη Σουλάν από μεσαίο σε υψηλό, μετά από τα 11 κρούσματα που καταγράφηκαν εκεί.
Όλες οι περιοχές στην Κίνα παρέμεναν έως την Πέμπτη σε χαμηλό επίπεδο κινδύνου.
Εντωμεταξύ, το νέο καταγεγραμμένο κρούσμα στην πόλη Γουχάν, είναι το πρώτο μετά τις 3 Απριλίου.
Όπως αναφέρει το CNNi ο ασθενής βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και η γυναίκα του η οποία έχει επίσης διαγνωστεί θετική στον ιό αναφέρθηκε ως ασυμπτωματική περίπτωση. Ο ασθενής ζει σε μια γειτονιά που έχει καταγράψει συνολικά 20 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.
Η νέα περίπτωση χαρακτηρίζεται ως «παρελθούσα λοίμωξη από την κοινότητα», σύμφωνα με την Επιτροπή Υγείας της Γουχάν, επικαλούμενη ιατρικούς εμπειρογνώμονες. Πέντε ασθενείς από την κοινότητα που δεν εμφανίζουν συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου της νέας υπόθεσης, έχουν σταλεί σε νοσοκομεία για παρατήρηση.
Οι εθνικές και τοπικές επιτροπές υγείας της Κίνας δεν συμπεριλαμβάνουν ασυμπτωματικές περιπτώσεις στις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.
 cnn.gr

Διαφήμιση - Advertisement