Διαφήμιση - Advertisement
Ανοιγμα σχολείων: Οι μαθητές της Γ' Λυκείου έμειναν σπίτι - Gkourou.com Ανοιγμα σχολείων: Οι μαθητές της Γ' Λυκείου έμειναν σπίτι

Ανοιγμα σχολείων: Οι μαθητές της Γ' Λυκείου έμειναν σπίτι


Διαφήμιση - Advertisement
 
 
Δεν επέστρεψαν στα σχολεία οι μαθητές, σήμερα πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους. Σφοδρές αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων για την «απευθείας μετάδοση» μαθημάτων
Στα σπίτια τους προτίμησαν να μείνουν οι μαθητές της Γ' τάξης του Λυκείου και όχι να επιστρέψουν στις σχολικές τάξεις, κατά τη σημερινή πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων .Οι μαθητές της Γ' λυκείου, απέφυγαν να γυρίσουν στα σχολεία τους σήμερα και όπως αναφέρουν στο ethnos.gr, διευθυντές σχολείων, ενώ επρόκειτο να επιστρέψουν οι μισοί μαθητές, από το σύνολο των παιδιών της Γ' τάξης, δεν έγινε ούτε αυτό.

Για παράδειγμα σε λύκειο στην Αγία Παρασκευή με 107 μαθητές, σήμερα έπρεπε να εμφανιστούν στο σχολείο οι 53 αλλά τελικά από αυτούς πήγαν μόνο 20 παιδιά. Μάλιστα, οι περισσότεροι πήγαν μόνο για να υπογράψουν την αίτηση για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές ή για να δώσουν βεβαιώσεις από τους γονείς, ότι δεν θα παρακολουθήσουν το μάθημα.
Οπως ήταν αναμενόμενο ειδικά για τις μεγάλες πόλεις, οι μαθητές της Γ' λυκείου, οι οποίοι έχουν μπροστά τους να δώσουν τον αγώνα των Πανελλαδικών εξετάσεων δεν διακινδυνεύουν να επιστρέψουν στα σχολεία και να έρθουν σε επαφή με άλλα παιδιά ή ακόμη και τους καθηγητές τους. Επιπλέον οι μαθητές της Γ' λυκείου κάθε χρόνο τέτοια εποχή, χρησιμοποιούν τις απουσίες που κρατήσει και δεν πηγαίνουν στο σχολείο προκειμένου να αφοσιωθούν στο διάβασμα.
Στο θέμα αυτό απάντησε και η υπουργός Παιδείας η οποία τόνισε ότι «κάθε χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι μαθητές να επιλέγουν να μείνουν στο σπίτι μετά το Πάσχα εάν έχουν απουσίες για να διαβάσουν. Αν έχουν απουσίες. Αυτό είναι δικό τους θέμα,εφόσον επιτρέπει αυτή τη στιγμή το σύστημα στη βάση των απουσιών».

Διαφήμιση - Advertisement