Διαφήμιση - Advertisement
Κορονοϊός: Αυτό είναι το εργαστήριο στην Ουχάν που οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ξεκίνησε ο ιός - Gkourou.com Κορονοϊός: Αυτό είναι το εργαστήριο στην Ουχάν που οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ξεκίνησε ο ιός

Κορονοϊός: Αυτό είναι το εργαστήριο στην Ουχάν που οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ξεκίνησε ο ιός


Διαφήμιση - Advertisement


Κορονοϊός: Είναι δακτυλοδεικτούμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες: το κινεζικό ινστιτούτο ιολογίας που κατηγορείται ότι από αυτό προήλθε ο κορονοϊός μελετά μερικά από τα πιο επικίνδυνα παθογόνα του κόσμου.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε ότι έχει “τεράστιες αποδείξεις” ότι ο ιός διέρρευσε από εργαστήριο της Ουχάν, στην κεντρική Κίνα, την πόλη όπου εντοπίστηκε στα τέλη του 2019.

Ωστόσο, πρόσθεσε σήμερα: “Δεν είμαστε βέβαιοι”.
Ο υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε καμιά ανακολουθία: “Δεν έχουμε τη βεβαιότητα, και υπάρχουν σημαντικές αποδείξεις ότι αυτό προέρχεται από το εργαστήριο, και οι δύο οι δηλώσεις αυτές είναι αληθινές”.
Η κινεζική τηλεόραση χαρακτήρισε τη Δευτέρα “τρελά” τα σχόλια αυτά, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατήγγειλε “αναπόδεικτες” δηλώσεις.
“Ο Μάικ Πομπέο έχει μιλήσει επανειλημμένα, αλλά δεν μπορεί να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία. Γιατί; Γιατί δεν έχει κανένα”, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσανγίν.
Σύμφωνα με τη μεγάλη πλειονότητα των ερευνητών, ο κορονοϊός μεταδόθηκε στον άνθρωπο από ένα ζώο. Μια αγορά της Ουχάν ενοχοποιείται από Κινέζους επιστήμονες καθώς φέρεται να πωλούσε ζωντανά άγρια ζώα.
Πηγή

Διαφήμιση - Advertisement