Διαφήμιση - Advertisement
Άνοιγμα δημοτικών και παιδικών προανήγγειλε ο Χαρδαλιάς - Gkourou.com Άνοιγμα δημοτικών και παιδικών προανήγγειλε ο Χαρδαλιάς

Άνοιγμα δημοτικών και παιδικών προανήγγειλε ο Χαρδαλιάς


Διαφήμιση - Advertisement


Ομαλά εξελίσσεται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, και αυτή η φάση του ανοίγματος, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι καλά και οι συστάσεις σε γενικές γραμμές τηρούνται.

Υπενθύμισε πως από αύριο, Δευτέρα, επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά, ενώ ανοίγουν και οι χώροι εστίασης. Επίσης, αύριο θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης αν το θα ανοίξουν από την επόμενη Δευτέρα 1η Ιουνίου τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Επισήμανε εκ νέου πως η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ήταν θετική, ενώ αντίστοιχη είναι και η εμπειρία από άλλες χώρες.
Από αύριο επαναλειτουργούν ακόμα οι ανοικτές δομές πρόνοιας για παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες.
Σε ό,τι αφορά στις πτήσεις εξωτερικού ενημέρωσε ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες έφτασαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας 15 ακόμα αεροσκάφη, τα οποία μετέφεραν περισσότερα από 1.310 άτομα και όλα τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής ήταν αρνητικά.

Διαφήμιση - Advertisement