Διαφήμιση - Advertisement
Χάρης Θεοχάρης στο BBC: Αρση των περιορισμών για ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας - Gkourou.com Χάρης Θεοχάρης στο BBC: Αρση των περιορισμών για ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας

Χάρης Θεοχάρης στο BBC: Αρση των περιορισμών για ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας


Διαφήμιση - Advertisement


Τα σχέδια της Ελλάδας για το πώς θα καλωσορίσει τους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι, αποκάλυψε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης στο BBC, προτείνοντας μάλιστα την ελεύθερη είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσων ταξιδεύουν από την Ελλάδα αλλά και το αντίστροφο.


Ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο podcast του BBC, «The Coronavirus Newscast» χθες το βράδυ, αφού αναφέρθηκε στο άνοιγμα της Ακρόπολης, τονίζοντας πως ήταν εν μέρει, μια συμβολική κίνηση, τόνισε πως η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα για να ταξιδέψει κανείς φέτος το καλοκαίρι καθώς τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενώ πρόσθεσε πως ένα ταξίδι στην Ελλάδα, θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως μέσο «θεραπείας» καθώς «όλοι μας χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από όλη αυτή την ανησυχία των τελευταίων μηνών».


Αναφέρθηκε επίσης, στο γεγονός πως οι ελληνικές αρχές «έχουν κάνει τα πάντα» για να προστατεύσουν τους πολίτες με έγκαιρες ενέργειες, αλλά επίσης έχουν ενδυναμώσει το εθνικό σύστημα υγεία «που είναι πλέον πιο ισχυρό από ποτέ». Όπως συμπλήρωσε, «αισθανόμαστε βέβαιοι ότι έχουμε το ΕΣΥ σε τέτοια κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση» .
Αμοιβαία αποφυγή καραντίνας για ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας

Μιλώντας για την επικείμενη καραντίνα των διεθνών αφίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Αυτού του είδους η επιθετικότητα που επιδεικνύει αυτή η χώρα (αναφερόμενος στην Μεγάλη Βρετανία) στη λήψη αυτών των αποφάσεων (για την επιβολή καραντίνας) είναι απολύτως κατανοητή. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εμείς θεωρούμε πως αυτή είναι μια στιγμή για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την άρση αυτών των περιορισμών και να προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εμπόδια».

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Προτρέπουμε τις άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, πως όσο πιο σύντομα το κάνουμε εμείς αυτό, θα καλωσορίζαμε την αμοιβαιότητα. Επομένως εάν δεν επιβάλλουμε καραντίνα για τον κόσμο που έρχεται στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο από κάποια μέρα και μετά, θα το καλωσορίζαμε αν το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε το ίδιο».
Πηγή: iefimerida.gr 

Διαφήμιση - Advertisement