Φονικό στην Κρήτη: Τι είπε στην απολογία του ο 29χρονος γιος του Καλομοίρη για το μοιραίο βράδυ
Τη δική του εκδοχή για το πώς έγιναν τα πράγματα στο φονικό των Ανωγείων στην Κρήτη, έδωσε στην απολογία του, ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος παραδόθηκε την Κυριακή στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και τη Δευτέρα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
Ο 29χρονος ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ καθόταν σε μία καρέκλα έξω από το σπίτι, όταν πέρασε ο Γιώργος Ξυλούρης και βλέποντάς τον, του είπε "γκεσταπίτες". Ο 29χρονος, τότε, ενοχλημένος τον ρώτησε: "Ήντα έχεις με τον πατέρα μου;".

Οι δύο άνδρες μάλωσαν και ο 29χρονος κατάφερε μια γροθιά στο πρόσωπο του Ξυλούρη για να μπουν στη μέση κάποια άτομα να τους χωρίσουν
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 29χρονος, ο 30χρονος Ξυλούρης πήγε στο σπίτι του και ο 29χρονος μπήκε στο δικό του για να κάνει μπάνιο. Δέκα λεπτά αργότερα, όπως αναφέρει ο γιος του Λεύτερη Καλομοίρη, άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει "τον άνδρα μου, τον άνδρα μου!".
Ο 29χρονος άνοιξε το συρτάρι, πήρε το όπλο και βγήκε έξω, όπου αντίκρισε τη μητέρα του να είναι σε κατάσταση αλλοφροσύνης και μπροστά της δύο άνδρες. Πλησιάζοντας αναγνώρισε ότι ο άνδρας που κείτονταν στο έδαφος ήταν ο πατέρας του. Όπως ανέφερε ο 29χρονος, ανασήκωσε το κεφάλι του και διαπίστωσε ότι δεν αντιδρούσε και τότε "άδειασε" το δικό του πιστόλι στον Ξυλούρη, ο οποίος ήταν γονατιστός και είχε ακόμα στραμμένο το πιστόλι προς τον Καλομοίρη.
Πηγή: Cretalive.gr