Διαφήμιση - Advertisement
Αμετανόητος ο καταδικασθείς για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης - Ο 23χρονος Μανώλης Κούκουρας «δεν είναι ικανοποιημένος με την απόφαση» - Gkourou.com Αμετανόητος ο καταδικασθείς για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης - Ο 23χρονος Μανώλης Κούκουρας «δεν είναι ικανοποιημένος με την απόφαση»

Αμετανόητος ο καταδικασθείς για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης - Ο 23χρονος Μανώλης Κούκουρας «δεν είναι ικανοποιημένος με την απόφαση»


Διαφήμιση - Advertisement


Αμετανόητος ο καταδικασθείς για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης

Στη λογική του μειωμένου καταλογισμού επιμένει για τον 23χρονο Ροδίτη, ο συνήγορος υπεράσπισής του, σημειώνοντας ότι ο καταδικασθείς σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη  για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη  έχει προγενέστερη ψυχική διαταραχή.

Ο 23χρονος «δεν είναι ικανοποιημένος από την απόφαση» δήλωσε στο MEGA ο δικηγόρος του Σωτήρης Αβδελίδης, την ώρα που αναμένονται νέες έρευνες και μηνύσεις κατά συγγενών του καταδικασθέντα.


Ο κ. Αβδελίδης επικαλέστηκε την απολογία του, λέγοντας ότι «δεν είχε καμία συνέχεια, δεν μπορούσε να απαντήσει, οι απαντήσεις του ήταν κατά βάση ασυνάρτητες. Έπεσε σε αντιφάσεις, που έχουν να κάνουν με την νοητική λειτουργία αυτού του ανθρώπου».

«Ο κάθε νοήμων πολίτης που δεν έχει δει τις συμπεριφορές του κατηγορουμένου στην ακροαματική διαδικασία θα ήταν από την άλλη πλευρά. Εγώ είπα για προγενέστερη ψυχική διαταραχή του κατηγορουμένου», σημείωσε.

«Φωνάζει ότι δεν σκότωσε την Ελένη»

Ο συνήγορος υποστηρίζει ότι «δεν υπήρξε ποτέ βιασμός, όσον αφορά την ανθρωποκτονία, υπάρχει η θέση του ίδιου του κατηγορουμένου, που εξ' αρχής αρνείται ότι σκότωσε τη θανούσα. Πρόκειται για ένα παιδί με διεγνωσμένη ψυχική διαταραχή. Φωνάζει ότι δεν σκότωσε την Ελένη».

Για την άρνηση μεταμέλειας των δύο καταδικασθέντων, ο κ. Αβδελίδης τόνισε: «ο εντολέας μου, ο ίδιος συνεχώς δήλωσε, ότι το μόνο για το οποίο νιώθει τύψεις, είναι ότι δεν συνέβαλε ώστε να μην σκοτώσει ο συγκατηγορούμενός του την Ελένη»

«Αυτό δείχνει τον ερασιτεχνισμό τους. Δεν είχαν τον χρόνο να συμμαζέψουν τα πράγματα. Δεν έχει επίγνωση του τι ακριβώς αυτή την στιγμή είναι η μεταμέλεια. Το εξαιρετικά δασκαλεμένος συνδέεται με την έλλειψη καταλογισμού. Αυτό θα το εξετάσει ο ψυχίατρος. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον καταλογισμό. Κατανοώ ότι είναι ένα στυγερό έγκλημα, αλλά ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, και προγενέστερα και μεταγενέστερα του εγκλήματος αντιμετωπίζει υψηλού βαθμού ψυχική διαταραχή», ανέφερε ο δικηγόρος του τη στιγμή που γίνεται διερεύνηση ενδεχόμενης έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης από ιδιώτη ψυχίατρο και ηθικής αυτουργίας στην συνταγογράφηση φαρμάκων για τον ροδίτη που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Διαφήμιση - Advertisement