Διαφήμιση - Advertisement
Αγίου Πνεύματος 2020: Πότε πέφτει το τριήμερο – Όλες οι αργίες του 2020 - Gkourou.com Αγίου Πνεύματος 2020: Πότε πέφτει το τριήμερο – Όλες οι αργίες του 2020

Αγίου Πνεύματος 2020: Πότε πέφτει το τριήμερο – Όλες οι αργίες του 2020


Διαφήμιση - Advertisement


Η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει και έχουμε μπροστά μας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. 
Φέτος πέφτει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου.
Στο Δημόσιο έχει οριστεί ως επίσημη ημέρα αργίας, ενώ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά εάν το επιθυμούν.

Σημειώνεται ότι από   18 Μαΐου απελευθερώνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού και συγκεκριμένα προς την ηπειρωτική Ελλάδα και προς την Κρήτη, γεγονός που σημαίνει ότι πολλοί πολίτες μετά από περίπου δύο μήνες θα μπορούν να επισκεφθούν τα χωριά και τα εξοχικά τους. Από σήμερα αναμένεται να αρχίσουν σταδιακά να επανέρχονται σε κανονική συχνότητα και οι πτήσεις εσωτερικού. Οι πτήσεις εξωτερικού συναρτώνται με το σχέδιο για τον τουρισμό, το οποίο όμως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί παρά τις συνεχείς συσκέψεις και διαβουλεύσεις το Σαββατοκύριακο με το οικονομικό επιτελείο και τα συναρμόδια υπουργεία.
Υπενθυμίζεται ότι για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις  μετακινήσεις με υπεραστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης  επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, μέχρι την 31ηΜαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί το εν λόγω πλαίσιο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μεταφοράς επιβατών για όλους. Το ίδιο ισχύει και στις αερομεταφορές. Ενθαρρύνεται η χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, για υπηρεσίες όπως η έκδοση και η επικύρωση εισιτηρίων.  Οι επιβάτες τηρούν αποστάσεις 1-1,5 μέτρο στους χώρους αναμονής και κατά την επιβίβαση τους στα μέσα.

Όλες οι αργίες του 2020:

Μετά την αργία του Αγίου Πνεύματος ακολουθούν οι εξής αργίες:
  • Κοίμηση της Θεοτόκου: Σάββατο 15 Αυγούστου
  • Ημέρα του ΟΧΙ: Τετάρτη 28 Οκτωβρίου
  • Χριστούγεννα: Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου
  • Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων: Σάββατο 26 Δεκεμβρίου

Διαφήμιση - Advertisement