Διαφήμιση - Advertisement
Γώγος για παραλίες: Σε απόσταση μικρότερη του 1 μέτρου θα έχουμε πιθανή μετάδοση κορονοϊού - Gkourou.com Γώγος για παραλίες: Σε απόσταση μικρότερη του 1 μέτρου θα έχουμε πιθανή μετάδοση κορονοϊού

Γώγος για παραλίες: Σε απόσταση μικρότερη του 1 μέτρου θα έχουμε πιθανή μετάδοση κορονοϊού


Διαφήμιση - Advertisement


Με τη θερμοκρασία πλέον να έχει ανέβει σημαντικά και την ανάγκη του κόσμου για να δροσιστεί σε κάποια παραλία να αυξάνεται, η ανησυχία λόγω κορονοϊού αυξάνεται. Το βασικό σε αυτήν την περίπτωση είναι να διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, όπως επέμεινε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μέσω ραδιοφωνικής του τοποθέτησης.

«Εάν είμαστε σε παραλία σε μικρότερη απόσταση του 1 μέτρου θα έχουμε θέμα πιθανής μετάδοσης κορονοϊού» είπε ο κ. Γώγος στον «Θέμα 104,6», για να τονίσει ότι οι παραλίες προσφέρονται για να υπάρχουν αυτές οι αποστάσεις.
«Δεν ζητάμε να μείνουν όλοι μέσα, ζητάμε να κρατούν αποστάσεις. Αν τηρείς τις αποστάσεις δεν θα έχεις πρόβλημα», επανέλαβε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας.
Αναφορικά με τις προτάσεις της Κομισιόν για την επανεκκίνηση του τουρισμού και ειδικά την πρόταση να μην υπάρχουν κενά μεσαία καθίσματα στα αεροπλάνα, σχολίασε ότι «είναι ένα θέμα προβληματισμού, επειδή η καμπίνα είναι κλειστός χώρος».
«Οι μάσκες είναι ένα μέτρο που βοηθάει όταν δεν τηρούνται οι αποστάσεις, βοηθάει η αντισηψία, βοηθάει η απολύμανση αλλά δεν εξαλείψει τον κίνδυνο. Για την είσοδο των τουριστών στην Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίζουμε την αρνητικότητα των τεστ που θα βγαίνουν γρήγορα» πρόσθεσε ο κ. Γώγος.
Τέλος, επισήμανε πως «όταν βγαίνουμε με τους δικούς μας ανθρώπους, δεν χρειάζεται να τηρούμε αποστάσεις»

Διαφήμιση - Advertisement