Διαφήμιση - Advertisement
Πλακιωτάκης: Οι εργαζόμενοι στην εστίαση θα είναι στα νησιά πριν την 1η Ιουνίου - Gkourou.com Πλακιωτάκης: Οι εργαζόμενοι στην εστίαση θα είναι στα νησιά πριν την 1η Ιουνίου

Πλακιωτάκης: Οι εργαζόμενοι στην εστίαση θα είναι στα νησιά πριν την 1η Ιουνίου


Διαφήμιση - Advertisement


Το γεγονός ότι η απαγόρευση μετάβασης στα νησιά εξασφάλισε να μην υπάρξει στα περισσότερα κανένα κρούσμα, τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στον ΑΝΤ1.
Όπως είπε, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, αυτήν τη στιγμή μπορούν να μεταβούν στα νησιά μόνιμοι κάτοικοι, ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, στρατιωτικό προσωπικό. προσωπικό δημοσίων έργων και έκτακτο προσωπικό.

Στη συνέχεια και σε πρώτη φάση, εφόσον ανοίγει η εστίαση την 1η Ιουνίου, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά οι εργαζόμενοι στην εστίαση και τα συνεργεία επισκευών τους.
«Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι ιδιοκτήτες ακινήτων», συμπλήρωσε.
Αναφορικά με το κολύμπι, είπε ότι επιτρέπεται αλλά όχι σε οργανωμένες παραλίες, ενώ επιτρέπεται και το ψάρεμα με ιδιωτικό σκάφος έως 7 μέτρα.
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης εξήγησε ότι, η μετακίνηση με τα πλοία, θα περιλαμβάνει μέτρα προστασίας τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους επιβάτες, σημειώνοντας ότι, τα πλοία θα ταξιδεύουν με το 50% της δυναμικότητάς τους, το 55% στην περίπτωση που έχουν καμπίνες.
Εξήγησε δε ότι, η καμπίνα θα διατίθεται μόνο σε έναν επιβάτη και όταν καταβαίνει από το πλοίο, πριν από το τερματικό λιμάνι, δε θα χρησιμοποιείται ξανά.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως είναι «ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τον εσωτερικό τουρισμό» και έκανε γνωστό ότι, στα μέτρα που εξετάζονται συμπεριλαμβάνεται και ο κοινωνικός τουρισμός.

Διαφήμιση - Advertisement