Διαφήμιση - Advertisement
Κορωνοϊός: Επτά «μαγικά» για τον καθαρισμό smartphones και tablets - Gkourou.com Κορωνοϊός: Επτά «μαγικά» για τον καθαρισμό smartphones και tablets

Κορωνοϊός: Επτά «μαγικά» για τον καθαρισμό smartphones και tablets


Διαφήμιση - Advertisement
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας τεχνολογίας HONOR Greece, η πλειοψηφία των χρηστών κινητής τηλεφωνίας αγγίζει το κινητό 2,617 φορές, ενώ ένας χρήστης που κάνει έντονη και βαριά χρήση το αγγίζει έως 5,427 φορές την ημέρα.
Δεδομένου ότι ο κορωνοϊός έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να παραμείνει για πολύ πάνω σε επιφάνεις όπως η οθόνη του κινητού, καλό είναι να φροντίζουμε όλοι να τις κρατάμε καθαρές, καθώς έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπο μας και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.
«Καλό θα ήταν οποιαδήποτε προσωπική ηλεκτρονική φορητή συσκευή μας να παραμένει κοντά μας να μην αλλάζεται ή να δίνεται σε άλλους χρήστες», εξήγησε στην HONOR ο καρδιολόγος/γιατρός εργασίας κος Ιωάννης Γκαμάζ σχετικά με τον κίνδυνο του κορονοϊού.
«Πάντα θα πρέπει όταν την καθαρίζουμε να έχουμε καθαρά χέρια, αλλά και να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις επιφάνειες στις οποίες αφήνουμε τις ηλεκτρονικές μας συσκευές (laptop/κινητά/tablets), ή οποιεσδήποτε συσκευές έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπο μας».
Η HONOR έχει δώσει και επτά έξυπνα «μαγικά» για τον καθαρισμό των smartphones και την καταπολέμηση του κορονοϊού:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΩΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ:
1. Αξίζει να καθαρίζουμε συχνά όλες τις έξυπνες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των smartwatches. Ακόμα και τα ακουστικά, καθώς τα αγγίζουμε συχνά.
2. Όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό οθόνης που ΔΕΝ ψεκάζεται απευθείας πάνω στην επιφάνεια, αλλά πρώτα σε μια πετσέτα χαρτιού ή σε κάποια πολύ απαλή καθαριστική επιφάνεια.
3. Αποφεύγουμε τη χρήση οικιακών προϊόντων καθαρισμού κατά τον καθαρισμό των έξυπνων συσκευών μας.
4. Προσέχουμε να μην χρησιμοποιούμε υπερβολική ποσότητα, καθώς το υγρό μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία αν εισέλθει στον εξοπλισμό.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ:
1. O καθαρισμός για τις θήκες μπορεί να γίνει με κανονικά οικιακά καθαριστικά.
2. Η θήκη θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από την συσκευή.
3. Βεβαιωθείτε ότι η θήκη είναι στεγνή πριν την τοποθετήσετε ξανά στη συσκευή σας.

Διαφήμιση - Advertisement