Διαφήμιση - Advertisement
Καραμανλής: Τι αλλάζει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά το lockdown - Τι θα ισχύει με τις μάσκες - Gkourou.com Καραμανλής: Τι αλλάζει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά το lockdown - Τι θα ισχύει με τις μάσκες

Καραμανλής: Τι αλλάζει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά το lockdown - Τι θα ισχύει με τις μάσκες


Διαφήμιση - Advertisement


Στο μεταβατικό στάδιο με το οποίο θα περάσουν οι μεταφορές στην κανονικότητα μετά το lockdown αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
«Το επιχειρησιακό σχέδιο που επεξεργαζόμαστε έχει να κάνει με το να μεταφέρουμε περισσότερα λεωφορεία στο κέντρο της Αθήνας, από 550 σήμερα θα πάμε στα 950 - 1.100 (…) Στη Θεσσαλονίκη είναι διαφορετικό, εκεί έχουμε κάνει συμφωνία με τα ΚΤΕΛ» τόνισε ο κ. Καραμανλής.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε και στο στοιχείο της ατομικής ευθύνης που είναι απαραίτητο καθώς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσουν υποχρεωτικά με τη χωρητικότητα μειωμένη στο 50%. «Θέλω να πω σε όλους να σκεφτούμε τον εαυτό μας, αλλά και τον διπλανό μας. Ενώ υπάρχει το πλαίσιο για το 50 % της χωρητικότητας, δεν μπορούμε να το επιβάλλουμε με έναν αστυνομικό σε κάθε λεωφορείο». Όπως διευκρίνισε πάντως, αυτός ο έλεγχος της χωρητικότητας μπορεί να σε κάθε δρομολόγιο στα τρένα και στα αεροπλάνα.

Όσον αφορά τις υγειονομικές συνθήκες στα αστικά μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ), ο κ. Καραμανλής δήλωσε στη Μ. Ζαχαρέα: «Σήμερα στο τέλος κάθε βάρδιας υπάρχει εντατικότατη απολύμανση και για αυτό δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα στα λεωφορεία. Αυτό θέλουμε να το συνεχίσουμε». Συμπλήρωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με το αν υπάρχουν σκέψεις να είναι υποχρεωτική η χρήση μασκών και στα λεωφορεία: «Είναι πιθανό να επιβληθεί να φοράμε μάσκα όσοι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα Μέσα Μεταφοράς. Επίσης πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις και το 50% της χωρητικότητας στα λεωφορεία».
Σχετικά με τις αεροπορικές μεταφορές, που βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τον τουρισμό, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα στην επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και στο Συμβούλιο Υπουργών της Τετάρτης θα επιχειρηθεί να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή θέση στο ζήτημα αυτό. «Αν η Ευρώπη καθυστερήσει για γραφειοκρατικούς λόγους, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε διακρατικές συμφωνίες» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι «αυτό το οποίο συζητάμε είναι να υπάρχει ένα πιστοποιητικό υγειονομικής κατάστασης για αυτούς που έρχονται στην Ελλάδα».
Κατέληξε στην αναφορά του για το ίδιο ζήτημα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών: «Θέλουμε τουρισμό αλλά δε θέλουμε εξάπλωση του ιού. Θέλουμε τουρίστες αλλά πρωταρχικός μας στόχος είναι η υγεία μας».
enikos

Διαφήμιση - Advertisement