Διαφήμιση - Advertisement
Επιτέλους καλά νέα !! Δημόπουλος: Αισιόδοξος για καμπύλες κρουσμάτων και θανάτων - Φάρμακο με ενθαρρυντικά αποτελέσματα - Gkourou.com Επιτέλους καλά νέα !! Δημόπουλος: Αισιόδοξος για καμπύλες κρουσμάτων και θανάτων - Φάρμακο με ενθαρρυντικά αποτελέσματα

Επιτέλους καλά νέα !! Δημόπουλος: Αισιόδοξος για καμπύλες κρουσμάτων και θανάτων - Φάρμακο με ενθαρρυντικά αποτελέσματα


Διαφήμιση - Advertisement


Την αισιοδοξία του ότι αποδίδουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και δίνουν ελπίδες και την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξέφρασε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Αθανάσιος Δημόπουλος.
Μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι οι καμπύλες των κρουσμάτων και των θανάτων δημιουργούν αισιοδοξία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, προκύπτει το ενθαρρυντικό στοιχείο ότι εμφανίζεται μια επιπέδωση της καμπύλης των δειγμάτων στη χώρα "το οποίο είναι πολύ ενθαρρυντικό και μακάρι να έχουμε αυτόν τον αριθμό και το στοιχείο αυτό να επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, δε, ότι φαίνεται από τα δεδομένα ότι αποδίδουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και σημείωσε ότι χρειάζεται προσήλωση των πολιτών στα μέτρα, καθώς χώρες που δεν έχουν λάβει πλήττονται έντονα από τον κορονοϊό και στρέφονται και εκείνες σε μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. "Χρειάζεται ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού, ιδιαίτερα εκεί όπου αντιμετωπίζονται τα κρούσματα", ανέφερε.
Ο κ. Δημόπουλος ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με τις καμπύλες μειώνεται ο αριθμός των θυμάτων σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία.
Επίσης αναφέρθηκε σε κάποια αρχικά αποτελέσματα με ένα μονοκλωνικό αντίσωμα το οποίο χρησιμοποιείται εναντίνο του ΗΙV και δείχνει κάποια θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς με βαριά συμπτώματα από τον κορωνοϊό.

Διαφήμιση - Advertisement