Διαφήμιση - Advertisement
Κορονοϊός: Πρέπει να φοράμε μάσκα; - Τι δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού - Gkourou.com Κορονοϊός: Πρέπει να φοράμε μάσκα; - Τι δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού

Κορονοϊός: Πρέπει να φοράμε μάσκα; - Τι δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού


Διαφήμιση - Advertisement


"Πρώτον πρέπει να συνεχίσουμε να πειθαρχούμε στα μέτρα και δεύτερον να κλείσουμε τις κερκόπορτες σε άλλες πηγές από όπου μπορεί να έρθει ο κορονοϊός. Αναφέρομαι σε όλους αυτούς τους χώρους που υπάρχει συνωστισμός. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι τα κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων αλλά υπάρχουν κι άλλοι χώροι που μπορούν να ποικίλλουν από τις φυλακές μέχρι τα στρατόπεδα των νεοσύλλεκτων και όλων των στρατιωτών μας, μέχρι αυτούς που υπηρετούν στο ναυτικό και είναι απομονωμένοι σε πλοία.
Αν υπάρξει κρούσμα μπορεί να έχουμε μια έξαρση" δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Το ευχάριστο είναι ότι στη χώρα μας τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, η καμπύλη το πολύ - πολύ να έχουμε δύο με τρεις ημέρες που θα παρουσιάσει αιχμή, και μετά θα έχουμε ένα πλατώ και θα αρχίσει να μειώνεται. Που σημαίνει ότι σε 3-4 εβδομάδες, αν δεν έχουμε κάτι περίεργο, θα μπορούμε να μιλάμε για ελάχιστα ή μηδενικά κρούσματα" πρόσθεσε.
"Το νέο που υπάρχει τώρα, που είναι ένα νέο μέτρο που πρέπει να προσθέσουμε στη ζωή μας είναι να φοράμε μάσκα. Και ο ΠΟΥ και το αμερικανικό CDC, άλλαξαν πλέον τις οδηγίες και λένε ότι σε κάθε δημόσια εμφάνιση πρέπει να χρησιμοποιούμε μια προστατευτική μάσκα, στην χειρότερη περίπτωση ακόμα και μια αυτοσχέδια μάσκα. Και στους κλειστούς και στους ανοιχτούς χώρους πλέον, αυτή είναι η στροφή και υπάρχει και μια έντονη κριτική από τις ασιατικές χώρες που εφάρμοσαν το μέτρο ότι δεν βγαίνεις από το σπίτι σου χωρίς μάσκα. Υπάρχει μια συζήτηση ότι αυτός είναι ο λόγος που μπόρεσαν γρήγορα να ελέγξουν την επιδημία" τόνισε.
enikos

Διαφήμιση - Advertisement