Διαφήμιση - Advertisement
Τα νέα μέτρα για μη έξοδο το Πάσχα – Τι θα κρίνει την πιο σκληρή απαγόρευση κυκλοφορίας - Gkourou.com Τα νέα μέτρα για μη έξοδο το Πάσχα – Τι θα κρίνει την πιο σκληρή απαγόρευση κυκλοφορίας

Τα νέα μέτρα για μη έξοδο το Πάσχα – Τι θα κρίνει την πιο σκληρή απαγόρευση κυκλοφορίας


Διαφήμιση - Advertisement



Η καθοριστική εβδομάδα (καθώς το Πάσχα πλησιάζει) σε ό,τι αφορά τυχόν νέους περιορισμούς στην κυκλοφορία έχει ξεκινήσει και όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορονοϊού. Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται τα τελευταία 24ωρα, η καμπύλη των κρουσμάτων και των σοβαρών περιπτώσεων δείχνει να έχει ομαλή πορεία και σε κάθε περίπτωση η εικόνα στην Ελλάδα παραμένει σαφώς καλύτερη από αυτή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τούτο δημιουργεί ασφαλώς αισιοδοξία, αλλά όχι κι εφησυχασμό στους ειδικούς και την κυβέρνηση, αφού το σύστημα υγείας δοκιμάζεται σκληρά και η λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητά του θα πρέπει να διαφυλαχθούν πάση θυσία.
Οι πληροφορίες που μετέφερε και χθες το newsit.gr αναφέρουν ότι στο Μαξίμου δεν έγινε συγκεκριμένη συζήτηση για νέα μέτρα, μολονότι ήδη ανακοινώθηκε η παράταση του περιορισμού στην κυκλοφορία έως τις 27 Απριλίου (σ.σ.: κανονικά θα έληγε σήμερα) και το πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων θεωρείται δεδομένο: χρονικός και ποσοτικός περιορισμός μετακινήσεων, απαγόρευση εξόδου το Πάσχα από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, καθώς και των συναθροίσεων με αφορμή τον οβελία κτλ. Επίσης, εκκρεμεί η απόφαση για τις εκκλησίες, με πιθανότερο σενάριο την υιοθέτηση της πρότασης της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών μετά την Κυριακή των Βαΐων.
newsit

Διαφήμιση - Advertisement