Διαφήμιση - Advertisement
Κορονοϊός – Η κόρη του “ασθενή μηδέν” στην κλινική Ταξιάρχαι: “Συνόδευσα τον πατέρα μου μέσα στο ασθενοφόρο” - Gkourou.com Κορονοϊός – Η κόρη του “ασθενή μηδέν” στην κλινική Ταξιάρχαι: “Συνόδευσα τον πατέρα μου μέσα στο ασθενοφόρο”

Κορονοϊός – Η κόρη του “ασθενή μηδέν” στην κλινική Ταξιάρχαι: “Συνόδευσα τον πατέρα μου μέσα στο ασθενοφόρο”


Διαφήμιση - Advertisement


Για την περιπέτεια του πατέρα της, ο οποίος προσβλήθηκε από κορονοϊό και αποτελεί τον “ασθενή μηδέν” στην ιδιωτική κλινική “Ταξιάρχαι”, μίλησε η κυρία Μαρία στην εκπομπή “Μαζί σου” της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Αρχικά θεωρούσαμε ότι τα συμπτώματα που είχε ο πατέρας μου συνδέονταν με τα υποκείμενα νοσήματα του. Άρχισαν το Σάββατο του Λαζάρου και νομίζαμε ότι ήταν το ΧΑΠ”. Να σημειωθεί ότι ο σύζυγος της κυρίας Μαρίας, επίσης είναι θετικός στον κορονοϊό και νοσηλεύεται. Η ίδια υποβλήθηκε σε τεστ, όταν ο άντρας της εισήχθη στο νοσοκομείο, και ήταν αρνητική, αλλά πλέον φοβάται μήπως κόλλησε από τον πατέρα της.

Μάλιστα, η ίδια είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου πως συνόδευσε τον πατέρα της μέσα στο ασθενοφόρο μέχρι το νοσοκομείο, φορώντας μόνο τη μάσκα και τα γάντια της, και χωρίς να βάλει ειδική στολή.
Ο “ασθενής μηδέν” επισκέφθηκε τρεις φορές τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μ. Τρίτη, τη Μ. Πέμπτη και το Μ. Σάββατο, έχοντας υψηλό πυρετό και συμπτώματα από το αναπνευστικό.
Παρά το γεγονός ότι το πρωτόκολλο ασφαλείας για την προστασία των ασθενών και τη αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ, προβλέπει στενό έλεγχο της υγείας των νεφροπαθών που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση, τακτική θερμομέτρησή τους, αλλά και διαρκή επιφυλακή του προσωπικού για τυχόν συμπτώματα, ο ασθενής διέφυγε της ιατρικής επιτήρησης, άγνωστο για ποιο λόγο. Έτσι, δεν απομονώθηκε από την Μεγάλη Τρίτη, δηλαδή την πρώτη μέρα που βρέθηκε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, έχοντας συμπτώματα της νόσου.
Το Μεγάλο Σάββατο, όπου πλέον ο ασθενής ήταν φοβερά καταβεβλημένος, υποβλήθηκε σε ακτινογραφία θώρακος, όπου εκεί αποκαλύφθηκε το σοβαρό πρόβλημα που είχε υποστεί στους πνεύμονές του από τη νόσο COVID-19. Τελικά διακομίστηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε απομόνωση.
Ακούστε όσα είπε στην εκπομπή “Μαζί σου”
newsit

Διαφήμιση - Advertisement