Διαφήμιση - Advertisement
Ο Τραμπ ξεπέρασε τον εαυτό του: Πρότεινε ενέσεις με απολυμαντικό ως θεραπεία για τον κορονοϊό - Gkourou.com Ο Τραμπ ξεπέρασε τον εαυτό του: Πρότεινε ενέσεις με απολυμαντικό ως θεραπεία για τον κορονοϊό

Ο Τραμπ ξεπέρασε τον εαυτό του: Πρότεινε ενέσεις με απολυμαντικό ως θεραπεία για τον κορονοϊό


Διαφήμιση - Advertisement


Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι νέες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αυτή τη φορά πρότεινε... να γίνονται ενέσεις με απολυμαντικό στα άτομα που έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό, τη στιγμή που οι νεκροί στις ΗΠΑ πλησιάζουν τις 50.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 860.000.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε την εν λόγω τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης την Πέμπτη. Προηγουμένως ο Μπιλ Μπράιαν, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος επιστήμης και τεχνολογίας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, παρουσίασε τα στοιχεία μίας έρευνας που διενήργησε η ομάδα του και η οποία δείχνει ότι ο ιός φαίνεται να εξασθενεί σε υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλη υγρασία.

Ο Μπράιαν είπε, «ο ιός πεθαίνει γρηγορότερα στο φως του ήλιου», με τον Τραμπ να αναρωτιέται αν θα μπορούσατε να φέρετε το φως «μέσα στο σώμα».
«Ας υποθέσουμε ότι ‘χτυπάμε’ το σώμα με ένα τεράστιο - είτε είναι υπεριώδες είτε πολύ ισχυρό φως - και νομίζω ότι είπατε ότι αυτό δεν έχει ελεγχθεί λόγω των δοκιμών», δήλωσε ο Τραμπ, μιλώντας στον Μπράιαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. «Και μετά είπα, υποθέτοντας ότι έχετε φέρει το φως μέσα στο σώμα, το οποίο μπορείτε να κάνετε είτε μέσω του δέρματος είτε με κάποιον άλλο τρόπο, και νομίζω ότι είπατε ότι θα το δοκιμάσετε και αυτό», είπε.
Και τότε ο Αμερικανός πρόεδρος... έριξε την ιδέα: «Βλέπω το απολυμαντικό που το εξολοθρεύει σε ένα λεπτό, ένα λεπτό. Και υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάτι τέτοιο με ένεση ή με καθαρισμό; Όπως βλέπετε, φτάνει στους πνεύμονες, οπότε θα ήταν ενδιαφέρον να το ελέγξετε». Ο Τραμπ δεν διευκρίνισε τι είδους απολυμαντικό εννοούσε...
Ειδικοί στην Υγεία, περιλαμβανομένου του πνευμονολόγου Βιν Γκούμπτα, έσπευσαν να καταδικάσουν το «ιατρικό μήνυμα» του Αμερικανού προέδρου. «Αυτή η ιδέα της ένεσης με απολυμαντικό προϊόν είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη», είπε ο πνευμονολόγος και πρόσθεσε: «Πρόκειται για έναν συνηθισμένο τρόπο, τον οποίο επιλέγουν κάποιοι άνθρωποι όταν θέλουν να αυτοκτονήσουν...».

Διαφήμιση - Advertisement