Διαφήμιση - Advertisement
Κλινική Ταξιάρχαι: Ασθενής έκανε τρεις αιμοκαθάρσεις με πυρετό μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και δεν το κατάλαβε κανείς - Gkourou.com Κλινική Ταξιάρχαι: Ασθενής έκανε τρεις αιμοκαθάρσεις με πυρετό μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και δεν το κατάλαβε κανείς

Κλινική Ταξιάρχαι: Ασθενής έκανε τρεις αιμοκαθάρσεις με πυρετό μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και δεν το κατάλαβε κανείς


Διαφήμιση - Advertisement


Ο πρώτος ασθενής που νόσησε από COVID-19 και μετέφερε τη νόσο στους υπόλοιπους ασθενείς ήταν νεφροπαθής, ο οποίος έκανε αιμοκάθαρση στην κλινική "Ταξιάρχαι" - εστία του ιού, στο Περιστέρι.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο ασθενής βρέθηκε πολλές φορές στην κλινική για αιμοκάθαρση, έχοντας συμπτώματα της νόσου και κακή κλινική εικόνα, όμως, κανένας από το υγειονομικό προσωπικό δεν το αντιλήφθηκε. Συγκεκριμένα ο ασθενής επισκέφθηκε τρεις φορές τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα (Μ.Τρίτη, Μ.Πέμπτη και Μ.Σάββατο) έχοντας υψηλό πυρετό και συμπτώματα από το αναπνευστικό.

Παρά το γεγονός ότι το πρωτόκολλο ασφαλείας για την προστασία των ασθενών και τη αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού από τον Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ΕΟΔΥ, προβλέπει στενό έλεγχο της υγείας των νεφροπαθών που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση, τακτική θερμομέτρηση τους, αλλά και διαρκή επιφυλακή του προσωπικού για τυχόν συμπτώματα, ο ασθενής διέφυγε της ιατρικής επιτήρησης, άγνωστο για ποιο λόγο. Έτσι, δεν απομονώθηκε από την Μεγάλη Τρίτη, δηλαδή την πρώτη μέρα που βρέθηκε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, έχοντας συμπτώματα της νόσου.
Το Μεγάλο Σάββατο, όπου πλέον ο ασθενής ήταν φοβερά καταβεβλημένος, υποβλήθηκε σε ακτινογραφία θώρακος, όπου εκεί αποκαλύφθηκε το σοβαρό πρόβλημα που είχε υποστεί στους πνεύμονές του από τη νόσο COVID-19. Τελικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο αναφοράς Θριάσιο, όπου και νοσηλεύεται σε απομόνωση.
Από τους συνασθενείς του, νεφροπαθείς (ομάδα από τις πιο ευάλωτες στη νόσο COVID-19), τρεις έχουν διακομιστεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο αναφοράς "Αττικόν" και ακόμη δύο στο νοσοκομείο αναφοράς ΝΙΜΙΤΣ, στο οποίο λειτουργεί Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για ασθενείς με κορωνοϊό.
Δυστυχώς, όμως, ο ένας από αυτούς, ένας ηλικιωμένος άνδρας 87 ετών, κατέληξε το απόγευμα της Πέμπτης.
iatropedia

Διαφήμιση - Advertisement