Τσιόδρας: Τι συζητά η Επιτροπή για τα σχολεία και για τη χρήση μάσκας - Gkourou.com Τσιόδρας: Τι συζητά η Επιτροπή για τα σχολεία και για τη χρήση μάσκας

Τσιόδρας: Τι συζητά η Επιτροπή για τα σχολεία και για τη χρήση μάσκας




Μέσα στις επόμενες 24 ώρες αναμένεται να υπάρξει τοποθέτηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για το ζήτημα των σχολείων και το αν και πότε αυτά θα ανοίξουν, όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Τετάρτης.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, τόνισε πως συνεχίζεται η συζήτηση στην ειδική επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα, και τόνισε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την πορεία της επιδημίας ώστε να προστατεύεται η υγεία των παιδιών, του οικογενειακού τους περίγυρου, των ευπαθών ομάδων και όλης της κοινωνίας.
Συζητήθηκε επίσης στην επιτροπή η χρήση υφασμάτινων μασκών από τον γενικό πληθυσμό και ειδικούς πληθυσμούς για τη φάση της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των μέτρων, που θα ακολουθήσει. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως η επιτροπή συζήτησε σοβαρά το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας που θα γίνεται σαν σύσταση αυτή την περίοδο. Θα αφορά κλειστούς χώρους της κοινωνίας και θα γίνει έπειτα από ειδική εκπαίδευση.

Survivor spoiler: Δείτε ΕΔΩ ποια ομάδα κερδίζει τη 2η ασυλία της Δευτέρας 23/2

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ