Διαφήμιση - Advertisement
Πέτσας: Αυτό είναι το σχέδιο για την άρση των μέτρων - Με ποια σειρά θα ανοίξουν επιχειρήσεις, σχολεία και ξενοδοχεία - Gkourou.com Πέτσας: Αυτό είναι το σχέδιο για την άρση των μέτρων - Με ποια σειρά θα ανοίξουν επιχειρήσεις, σχολεία και ξενοδοχεία

Πέτσας: Αυτό είναι το σχέδιο για την άρση των μέτρων - Με ποια σειρά θα ανοίξουν επιχειρήσεις, σχολεία και ξενοδοχεία


Διαφήμιση - Advertisement


Τη σταδιακή άρση των μέτρων τον Μάιο και τον Ιούνιο, στοχευμένα και σε διαδοχικά στάδια ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων στις 4 Μαΐου, αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής με συγκεκριμένους κανόνες εξυπηρέτησης του κοινού.
Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά και με χρονική απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις της εστίασης πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και παρακολουθώντας πάντα την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού. Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από την πρώτη στιγμή σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες προστασίας για τους ιερείς και το ποίμνιο. Εν συνεχεία θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αρχικά 12μηνης διάρκειας και αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών και εν συνεχεία και τα εποχικά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου.

Διαφήμιση - Advertisement