Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία χωρίς τελειωμό στις ΗΠΑ: Σχεδόν 50.000 νεκροί από κορονοϊό, πάνω από 3.000 σε μια μέρα - Gkourou.com Τραγωδία χωρίς τελειωμό στις ΗΠΑ: Σχεδόν 50.000 νεκροί από κορονοϊό, πάνω από 3.000 σε μια μέρα

Τραγωδία χωρίς τελειωμό στις ΗΠΑ: Σχεδόν 50.000 νεκροί από κορονοϊό, πάνω από 3.000 σε μια μέρα


Διαφήμιση - Advertisement


Ένας από τους βαρύτερους απολογισμούς που έχει καταγραφεί σε μια μέρα διαπιστώθηκε το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ. Πλέον, οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα πλησιάσει τους 50.000!
Μέσα σε μια μέρα 3,176 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον νέο, βαρύτατο απολογισμό, που ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Μετά τα νέα δεδομένα, η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε 49.759 ανθρώπους στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας. Τις τελευταίες 24 ώρες, επίσης, καταγράφηκαν 26.971 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, με το σύνολό τους να αυξάνεται σε 866.646, σύμφωνα με την καταμέτρηση της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Παρότι έχουν γίνει σχεδόν 4,7 εκατ. εξετάσεις στις ΗΠΑ, ο αριθμός τους δεν θεωρείται επαρκής, καθώς εκφράζονται φόβοι πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος.
Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί δύο πολύ βαρείς ημερήσιοι απολογισμοί (πάνω από 3.800 και πάνω από 4.500 νεκροί) αλλά αυτό οφειλόταν εν μέρει στο ότι προστέθηκαν στα θύματα εκατοντάδες θάνατοι που «πιθανόν συνδέονταν» με την COVID-19, αλλά δεν είχαν συμπεριληφθεί στα επίσημα δεδομένα ως τότε.
Εξαιρουμένων αυτών των δύο, ο απολογισμός της Πέμπτης είναι ο χειρότερος που έχει καταγραφεί σε οποιαδήποτε χώρα από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 190.000 ανθρώπους παγκοσμίως.
Ωστόσο παρά τα τρομακτικά αυτά δεδομένα, αρκετές πολιτείες, όπως το Τέξας, το Βερμόντ και η Τζόρτζια, αποφάσισαν να μπουν στον δρόμο της άρσης των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας κίνησης, επιτρέποντας σε ορισμένους τομείς οικονομικής δραστηριότητας να ξαναρχίσουν να λειτουργούν.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση - Advertisement