Διαφήμιση - Advertisement
Κορονοϊός: Crash test το Σαββατοκύριακο για νέα μέτρα - Gkourou.com Κορονοϊός: Crash test το Σαββατοκύριακο για νέα μέτρα

Κορονοϊός: Crash test το Σαββατοκύριακο για νέα μέτρα


Διαφήμιση - Advertisement



Καθοριστικές είναι οι επόμενες 48 ώρες όσον αφορά στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να υιοθετήσει περαιτέρω δραστικά μέτρα για τη μείωση της κυκλοφορίας, ειδικά μετά τις εικόνες συνωστισμού σε διόδια και λιμάνια που παρατηρήθηκαν την Παρασκευή. Σε αυστηρές προειδοποιήσεις για τις "αποδράσεις" αυτές προχώρησε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "γνωρίζουμε ποιοι και πότε περνούν τα διόδια". Τα περιοριστικά μέτρα εντείνονται συνεχώς και επεκτείνονται.
Ήδη δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού ενώ συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται στα 495 και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι μετακινήσεις προς τα νησιά ή την επαρχία αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο διασποράς του ιού.

Η εικόνα με τους... εκδρομείς των τελευταίων ημερών, η τάση που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες Αθηναίοι να εκδράμουν σε επαρχία και νησιά, στα εξοχικά τους, έχει θορυβήσει την κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας και τα μηνύματα που στέλνουν προς τους πολίτες είναι σαφή: Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, θα πάμε προς ολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Χαρακτηριστικό ήταν και το μήνυμα-προειδοποίηση του πρωθυπουργού μέσω Twitter χθες, το οποίο ήταν μια ηχηρή προειδοποίηση πριν μια γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. Μέσω Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να μην συνωστίζονται και να μην μετακινούνται, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Διαφήμιση - Advertisement