Διαφήμιση - Advertisement
Κορωνοϊός: Συμβουλές για άτομα με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα - Gkourou.com Κορωνοϊός: Συμβουλές για άτομα με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα

Κορωνοϊός: Συμβουλές για άτομα με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα


Διαφήμιση - Advertisement


Σημαντικές οδηγίες για άτομα με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου δίνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης.
Ο καθηγητής στο Αττικόν μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή διαδικτυακή ενημέρωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας που έγινε νωρίτερα σήμερα, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της για νέα δεδομένα και διαχείριση ασθενών. Όπως επισημαίνει ο κ. Λουκίδης, η ΕΠΕ ζητάει περιορισμό των σπιρομετρήσεων από τους πνευμονολόγους και να γίνονται μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος, πχ προεγχειρητικά.

Να περιοριστεί η χρήση των νεφελοποιητών στα νοσοκομεία και ειδικά στις λοιμώξεις. Όσον αφορά τη χρήση του νεφελοποιητή στο σπίτι, ο ασθενής τη συνεχίζει, εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα λοίμωξης. Αν υπάρχουν συμπτώματα λοίμωξης επικοινωνεί με τον πνευμονολόγο του και του δίνει άλλη αγωγή.
Όποιος πάσχει από κορονοϊό και χρησιμοποιεί μάσκα ύπνου δεν την χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της λοίμωξης, πχ όσοι έχουν υπνική άπνοια.
Οι ασθενείς με άσθμα δεν έχουν λόγο να διακόψουν την εισπνεόμενη κορτιζόνη και συνεχίζουν τη χρήση των βιολογικών παραγόντων.
Ασθενείς που παίρνουν χρόνια οξυγονοθεραπεία στο σπίτι τη συνεχίζουν κανονικά (πχ ασθενείς με ΧΑΠ, πνευμονική ίνωση).

Διαφήμιση - Advertisement