Διαφήμιση - Advertisement
Κορωνοϊός - Γώγος: Ποιο στοιχείο μας επιτρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι - Gkourou.com Κορωνοϊός - Γώγος: Ποιο στοιχείο μας επιτρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι

Κορωνοϊός - Γώγος: Ποιο στοιχείο μας επιτρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι


Διαφήμιση - Advertisement


Εβδομήντα οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 821.
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ, ενώ στους 22 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους.
Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση της νόσου στην Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό έκανε ακόμη ξεκάθαρο ότι ο ιός μπορεί να εξελιχθεί σε πνευμονία και σε νέους ασθενείς χωρίς υποκείμενο νόσημα και επανέλαβε ότι κανείς δεν είναι άτρωτος, όπως ακριβώς συμβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις και με την γρίπη.

"Όλοι πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι. Υπάρχουν κρούσματα στην ελληνική κοινότητα και σημαντικό είναι ότι υπάρχουν σοβαρά ασθενείς. Υπάρχει ασιοδοξία διότι έχουμε μία σταθερή είσοδο νέων ασθενών. Ελπίζουμε όλοι να παραμείνει και στις επόμενες εβδομάδες να έχουμε ένα θετικό δείγμα", είπε σήμερα Πέμπτη στον ΑΝΤ1 καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.
"Ας μην ξεχνάμε τι έχουμε δεξιάς μας και αριστεράς μας. Έχουμε την Ιταλία και την Τουρκία. Βρισκόμαστε σε ένα καζάνι που βράζει. Αυτό που μπορεί να το σταματήσει είναι να μείνουμε στο σπίτι μας. Να μη μπούμε σε αυτή την κόλαση που ζουν οι άλλες χώρες. Μένουμε σπίτι, και προσοχή σε αυτούς που μένουν σπίτι να μην αρρωστήσουν", συμπλήρωσε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Διαφήμιση - Advertisement