Διαφήμιση - Advertisement
Σοβαρά επεισόδια στον Έβρο τα ξημερώματα - Gkourou.com Σοβαρά επεισόδια στον Έβρο τα ξημερώματα

Σοβαρά επεισόδια στον Έβρο τα ξημερώματα


Διαφήμιση - Advertisement


Οργανωμένη επίθεση κατά των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας σημειώθηκε τα ξημέρωμα στον Έβρο, στο φυλάκιο των Καστανιών. Επί μιάμιση ώρα, από τις 2.30 ως τις 4.00 τα ξημερώματα, ομάδα 300 αλλοδαπών με πέτρες, σφεντόνες και αυτοσχέδιους λοστούς επιχειρούσαν να σπάσουν την γραμμή αποτροπής στα ελληνικά σύνορα και να εισέλθουν παράνομα στην χώρα. Μάλιστα στο οργανωμένο σχέδιο εισβολής είχαν την συνεργασία και Τούρκων αστυνομικών, που πετούσαν δακρυγόνα.
Στο «Φυλάκιο 1» σήμανε συναγερμός.

Ήχησαν οι σειρήνες. Στρατός κι Ελληνική Αστυνομία απέκρουσαν το κύμα της πρωτοφανούς επίθεσης ενώ για πρώτη φορά είδε την πραγματική κατάσταση που επικρατεί και κλιμάκιο της νέας δύναμης της FRONTEX που συνδράμει στις περιπολίες στον Έβρο.
Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοια οργανωμένη επίθεση ξημερώματα στον Έβρο. Όπως και είναι η πρώτη επίθεση που σημειώνεται από τη στιγμή που η Ευρώπη σφράγισε τα σύνορά της λόγω κορονοϊού προς τρίτες χώρες, συνεπώς και την Τουρκία.
Το επεισόδιο κρίνεται από το ΓΕΕΘΑ ως σοβαρό. Μάλιστα εκτιμάται ότι οι Τούρκοι ήθελαν να δοκιμάσουν το επίπεδο ετοιμότητας των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας.
enikos

Διαφήμιση - Advertisement