Διαφήμιση - Advertisement
Πούτιν: «Το ασφαλέστερο αυτή τη στιγμή είναι να είστε στο σπίτι σας»! - Gkourou.com Πούτιν: «Το ασφαλέστερο αυτή τη στιγμή είναι να είστε στο σπίτι σας»!

Πούτιν: «Το ασφαλέστερο αυτή τη στιγμή είναι να είστε στο σπίτι σας»!


Διαφήμιση - Advertisement


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή της πανεθνικής ψηφοφορίας για τις συνταγματικές αλλαγές και ζήτησε από τους Ρώσους να μείνουν στα σπίτια τους, κηρύσσοντας μια εβδομάδα πληρωμένης άδειας από τις εργασίες τους, με στόχο να επιβραδυνθεί ο ρυθμός διασποράς του νέου κορονοϊού.
«Βλέπουμε πως η επιδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται ραγδαία παγκοσμίως, σε πολλές χώρες ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται υπό απειλή» είπε ο Πούτιν.
«Απόλυτη προτεραιότητα για εμάς είναι η υγεία, η ζωή και ασφάλεια των ανθρώπων. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρέπει να αναβληθεί η ψηφοφορία (που είχε προγραματιστεί για τις 22 Απριλίου) σε μεταγενέστερη ημερομηνία» δήλωσε κατά τη διάρκεια ενός σπάνιου τηλεοπτικού διαγγέλματος, επισημαίνοντας στους Ρώσους ότι μπροστάο στη νόσο Covid-19 «το ασφαλέστερο αυτή τη στιγμή είναι να είστε στο σπίτι σας».

Η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει, κυρίως, να επιτρέψει στον πρόεδρο Πούτιν να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024 παρατείνοντας την εξουσία του.
Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι Ρώσοι δεν θα εργαστούν την επόμενη εβδομάδα, έως την 5η Απριλίου, χωρίς να χάσουν τις μισθολογικές απολαβές τους, προκειμένου να «επιβραδυνθεί η εξάπλωση της νόσου».
Εντούτοις, δεν κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως έχουν κάνει άλλες χώρες του κόσμου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα εμπορικά καταστήματα και οι απαραίτητες διοικητικές υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοικτά.
newsit

Διαφήμιση - Advertisement