Διαφήμιση - Advertisement
Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα - "Γνωρίζουμε ποια οχήματα περνούν τα διόδια" - Gkourou.com Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα - "Γνωρίζουμε ποια οχήματα περνούν τα διόδια"

Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα - "Γνωρίζουμε ποια οχήματα περνούν τα διόδια"


Διαφήμιση - Advertisement



Σειρά νέων μέτρων στο πλαίσιο της αποτροπής μετάδοσης του κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας αλλά για πραγματική μάχη".
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, από αύριο στις 6 το πρωί επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας, μόνο των μόνιμων κατοίκων τους. Για έκδοση εισιτηρίου θα είναι απαραίτητη η έκδοση αντιγράφου από το taxis ή αντιγράφου της δήλωσης Ε1 που να αποδεικνύεται ο τόπος κατοικίας.
Ανακοίνωσε επίσης ότι από το Σάββατο απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής σε όλη την ελληνική επικράτεια. Όσα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής βρίσκονται σε πλεύση υποχρεούνται ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου να καταπλεύσουν.
Αύριο, Σάββατο, θα είναι εκτάκτως κλειστές όλες οι λαϊκές της χώρας, ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Από Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι στις λαϊκές αγορές μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής ανά εβδομάδα.

Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ, γνωστοποίησε ότι από τη Δευτέρα γίνεται υποχρεωτική απόσταση ένας πελάτης ανά 15 τ.μ. αντί 10 τ.μ. που ίσχυε ως τώρα.
Επιπλέον έχουν ανασταλεί όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης καθώς επίσης και οι άδειες κρατουμένων και οι μεταγωγές αυτών.
"Κάποιοι θεωρούν πως είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή το εξοχικό"
Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εικόνες που βλέπουμε τα τελευταία 24ωρα με τον κόσμο να φεύγει από τις μεγάλες πόλεις, με προορισμό την περιφέρεια, τα χωριά και τα νησιά τους. "Αφού το Σαββατοκύριακο δεν έχουμε επαγγελματικές υποχρεώσεις, δεν κυκλοφορούμε. Μένουμε στα σπίτια. Στην καλύτερη περίπτωση πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι μας και αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Κάποιοι συμπολίτες μας δυστυχώς παρατηρούμε πως δεν το τηρούν και θεωρούν πως είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή στο εξοχικό. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα κρούσματα έχουν σημειωθεί στην Αττική και γενικά στις μητροπολιτικές περιοχές, αντιλαμβάνονται όλοι τι μπορεί να σημαίνει αυτό και τι συνέπειες μπορεί να έχει για την υγεία των πολιτών, στις περιοχές όπου πάνε. Η πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα και τους κανόνες, αλλά δυστυχώς κάποιοι δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά αγνοούν τις συστάσεις. Και τέτοιες συμπεριφορές απασχολούν και την κοινωνία αλλά και την πολιτεία", είπε ο κ. Χαρδαλιάς και διαμήνυσε πως "και η ελληνική πολιτεία και γνώριζε και γνωρίζει και θα συνεχίσει να γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια".
Σημείωσε, τέλος, ότι από όλους εμάς και τη δική μας συμπεριφορά εξαρτάται τελικά αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας

Διαφήμιση - Advertisement