Διαφήμιση - Advertisement
Βρήκε φάρμακο για τον κορονοϊό ο Τραμπ και επισπεύδει την κυκλοφορία του - Gkourou.com Βρήκε φάρμακο για τον κορονοϊό ο Τραμπ και επισπεύδει την κυκλοφορία του

Βρήκε φάρμακο για τον κορονοϊό ο Τραμπ και επισπεύδει την κυκλοφορία του


Διαφήμιση - Advertisement


 Μπορεί να υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητά του, ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ προχωράει στην χρήση της υδροξυλοχλοροκίνης για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

«Εδειξε πολύ, πολύ ενθαρρυντικά προκαταρκτικά αποτελέσματα», ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανάβοντας το πράσινο φως για τη παραγωγή του φαρμάκου που χρησιμοποιείται για την ελονοσία.
«Θα μπορέσουμε να έχουμε διαθέσιμο το φάρμακο τούτο σχεδόν αμέσως», διαβεβαίωσε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο εκτιμώντας πως η θεραπεία αυτή θα μπορούσε να «αλλάξει τα δεδομένα» στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ο Τραμπ σήμερα κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων να επιταχύνουν την κυκλοφορία δυνητικών θεραπειών για τον κορονοϊό, λόγω της τάχιστης εξάπλωσής του, υποστηρίζοντας πως θα αποτελέσουν μία σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπισή του ενώσω οι έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίου ακόμη βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο.

Στη συνέντευξη Τύπου του, ο Τραμπ αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Gilead Sciences Inc’s να αναπτύξει το αντιϊκό φάρμακο Remdesivir και το σκεύασμα κατά της ελονοσίας hydroxychloroquine, τονίζοντας πως εισηγήθηκε σχετικά στην ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή φαρμάκου FDA να επισπεύσει τις αδειοδοτήσεις.
«Θα πρέπει να μετακινήσουμε κάθε εμπόδιο. Αυτό μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι, ή όχι», τόνισε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.
Ο επίτροπος της FDA Στέφεν Χαν δήλωσε πως η υπηρεσία του εργάζεται με γρήγορους ρυθμούς για να εξετάσει όλες τις δυνατότητες: «σε βραχυπρόθεσμο διάστημα, κοιτάζουμε για φάρμακα που ήδη έχουν εγκριθεί για άλλες ενδείξεις» και συμπτώματα, τόνισε ο Χαν.
newsit

Διαφήμιση - Advertisement