Διαφήμιση - Advertisement
Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα: Ζημιές στο Καναλλάκι - Τι λένε οι σεισμολόγοι - Gkourou.com Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα: Ζημιές στο Καναλλάκι - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα: Ζημιές στο Καναλλάκι - Τι λένε οι σεισμολόγοι


Διαφήμιση - Advertisement


Λαχτάρησαν οι κάτοικοι της Πάργας αλλά και των γύρω περιοχών από ισχυρό σεισμό 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε στις 02.49 βορειοανατολικά της Πάργας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο. Επίσης αισθητός έγινε στο Ιωάννινα την 'Αρτα, την Κέρκυρα και γενικότερα στη ευρύτερη περιοχή.
Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάργας και το εστιακό της βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή υλικές ζημιές. Σημειώνουμε πως στις 23.38 της Παρασκευής είχαμε ακόμα έναν σεισμό με το ίδιο επίκεντρο μεγέθους 4,3 Ρίχτερ.

Σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις στο Καναλλακι έχει προκαλέσει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα 11 χλμ Ανατολικά Βορειοανατολικά της Πάργας.Από την στιγμή του σεισμού και μετά η περιοχή έχει βυθιστεί στο σκοτάδι και οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους.Οι πρώτες εικόνες από το Καναλλάκι δείχνουν το μέγεθος των ζημιών. Βιτρίνες καταστημάτων έχουν σπάσει, πράγματα πεσμένα από τα ράφια και δεκάδες άλλες ζημιές. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 2 ελαφρά τραυματίες.

Τι λένε οι σεισμολόγοι Λέκκας και Χουλιάρας"Είμαστε πάνω στην κορύφωση του φαινομένου. Μας ανησυχεί που ξεκίνησε από χαμηλά 4,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ γύρω στα μεσάνυχτα και έφτασε τα 5.6 ρίχτερ στις 2:49 τα ξημερώματα " δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας αναφορικά με τον σημερινό σεισμό στην περιοχή της Πάργας. "Παρακολουθούμε το φαινόμενο και για την ώρα είμαστε επιφυλακτικοι" πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ Λέκκα, το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα ΒΑ της πόλης της Πάργας. Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ήπειρο όπως ανέφερε ο κ Λέκκας προήλθε από το γνωστό ρήγμα της Παραμυθιάς.
Καθησυχαστικός είναι ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας με ανάρτηση του, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τον ίδιο δεν προβλέπεται μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή. Όπως σημειώνει ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας με ανάρτηση του στο Facebook, “ο σεισμός με βάση τους προσεισμούς σε Πάργα και Καρδίτσα τους τελευταίους μήνες, ήταν αναμενόμενος” ενώ καλεί καλεί τους πολίτες να μην ανησυχούν, αφού όπως σημειώνει “δεν προβλέπεται από εμένα εξέλιξη σε μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή”.
enikos

Διαφήμιση - Advertisement