Διαφήμιση - Advertisement
Τσιόδρας για κορονοϊό: Ετοιμάζουν εμβόλιο στις ΗΠΑ – Σε 3 μήνες τα πρώτα αποτελέσματα - Gkourou.com Τσιόδρας για κορονοϊό: Ετοιμάζουν εμβόλιο στις ΗΠΑ – Σε 3 μήνες τα πρώτα αποτελέσματα

Τσιόδρας για κορονοϊό: Ετοιμάζουν εμβόλιο στις ΗΠΑ – Σε 3 μήνες τα πρώτα αποτελέσματα


Διαφήμιση - Advertisement



Ένα ευχάριστο νέο ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. Κι αυτό γιατί ανέφερε ότι δοκιμάζεται ένα εμβόλιο για τον φονικό ιό στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα θα φανούν σε 3 μήνες.
Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι εκίνησε η πρώτη κλινική πειραματική έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορονοιού στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα 45 άνθρωποι θα συμμετέχουν σε αυτή, το εμβόλιο θα δοθεί σε 2 δόσεις, με διαφορά 28 ημερών.
Ήδη τέσσερις εθελοντές έχουν λάβει την πρώτη δόση και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 3 μήνες. Ο κ. Τσιόδρας σχολίασε, ότι με βάση αυτά τα δεδομένα είναι δύσκολο να έχουμε το σωτήριο εμβόλιο πριν το καλοκαίρι.

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 46 νέα κρούσματα, 464 σύνολο – 16 διασωληνωμένοι

Την ίδια ώρα, νέα κρούσματα του κορονοϊού που φτάνουν τα 46 ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
Συνολικά τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας φτάνουν τα 464.  Από αυτά, 72 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 78 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.
Επιπλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση υπάρχει αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μιας και φτάνουν τους 16. Κάτι που σημαίνει ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί σοβαρότερα από τον κορονοϊό.
Την ίδια ώρα, 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ολοκλήρωσε την ενημέρωση με τη φράση «ο αγώνας συνεχίζεται».

6 νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα

Έξι νεκρούς από κορονοϊό μετρά η Ελλάδα όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης 19 Μαρτίου. Πρόκειται για 70χρονο ασθενή από την Καστοριά.
Ο 70χρονος που κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού στο νοσοκομείο της Καστοριάς υπέφερε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
Πρόκειται για το έκτο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας, το οποίο καταλήγει σε ΜΕΘ μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας που οδηγούν σε πολυοργανική ανεπάρκεια.
Το προφίλ των ανθρώπων αυτών που νοσούν βαριά και έχουν πεθάνει είναι άνδρες ηλικίας με μέσο όρο τα 69 έτη.

Διαφήμιση - Advertisement