Διαφήμιση - Advertisement
Κορονοϊός: Μαύρη μέρα στην Ιταλία με 368 θανάτους το τελευταίο 24ώρο - Gkourou.com Κορονοϊός: Μαύρη μέρα στην Ιταλία με 368 θανάτους το τελευταίο 24ώρο

Κορονοϊός: Μαύρη μέρα στην Ιταλία με 368 θανάτους το τελευταίο 24ώρο


Διαφήμιση - Advertisement



Οι νεκροί στη χώρα από τη φονική επιδημία του κορονοϊού έφτασαν τους 1.809.
Νέα αύξηση, κατά 205, μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο, παρουσίασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Αυστρία, των οποίων το σύνολο ανερχόταν σήμερα το απόγευμα (στις 16.00 ώρα Ελλάδας) σε 860, έναντι των 655 χθες (504 προχθές, Παρασκευή), ενώ, έως τώρα έχουν γίνει 8.167 εξετάσεις, ένας 67χρονος άνθρωπος έχει χάσει την ζωή του και έξι έχουν θεραπευτεί.
Τα περισσότερα κρούσματα, 254, υπάρχουν στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου που συνορεύει με την Ιταλία και στο οποίο ο τοπικός κυβερνήτης επέβαλε σήμερα μέτρα μερικής απαγόρευσης εξόδου.
Ακολουθούν τα ομόσπονδα κρατίδια : ‘Ανω Αυστρία με 159 κρούσματα, Βιέννη (122), Κάτω Αυστρία (111), Στυρία (111), Σάλτσμπουργκ (39), Φόραλμπεργκ (48), Μπούργκενλαντ (10) και Καρινθία (6).

Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι η Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής, σε επείγουσα διαδικασία, ψήφισε ομόφωνα του σχετικούς νόμους της κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, για την αντιμετώπιση της κρίσης, οι οποίοι επικυρώνονται απόψε από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση και ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είχαν παρουσιάσει τα νέα επικαιροποιημένα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, τα οποία πρόκειται να ισχύσουν από αύριο Δευτέρα.
Τα επιπλέον μέτρα, προβλέπουν την πλήρη απαγόρευση συναθροίσεων, το άμεσο κλείσιμο γηπέδων, αθλοπαιδιών και γυμναστηρίων, όπως επίσης την πλήρη διακοπή, από μεθαύριο, Τρίτη, της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, που αρχικά θα επιτρεπόταν να παραμένουν ανοικτά μέχρι τις 15.00 τοπική ώρα.
Επιπλέον, απαγορεύεται η είσοδος στην χώρα σε ανθρώπους προερχόμενους από Βρετανία, Ολλανδία, Ουκρανία και Ρωσία, ενώ ανακοινώθηκε η αντίστοιχη απαγόρευση των πτήσεων από, και προς αυτές τις χώρες.
“Οι Αυστριακοί και οι Αυστριακές καλούνται να απομονώσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν κοινωνικές επαφές αποκλειστικά και μόνον με τους ανθρώπους που ζουν μαζί”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς στην ομιλία του στη Βουλή.
Όπως διευκρίνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, από αύριο πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο οι κοινωνικές επαφές, οι άνθρωποι να βγαίνουν από το σπίτι μόνον για επαγγελματική εργασία που δεν μπορεί να αναβληθεί, για επείγουσες προμήθειες και για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους.
Τόνισε εκ νέου πως είναι εγγυημένη η διασφάλιση του εφοδιασμού, τα καταστήματα τροφίμων παραμένουν ανοικτά, όπως επίσης φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών-φαρμάκων και περίπτερα.
Για την ενίσχυση υγειονομικών εγκαταστάσεων και την φροντίδα ασθενών, παίρνουν παράταση οι υπηρετούντες με εναλλακτική θητεία και επίσης στρατολογούνται εκείνοι που είχαν υπηρετήσει με εναλλακτική θητεία τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ενώ για την αντιμετώπιση της κρίσης καλείται να συνδράμει η Πολιτοφυλακή.

Διαφήμιση - Advertisement