Διαφήμιση - Advertisement
Κι όμως γίνεται! Δείτε πώς μπορείτε να επιβιώσετε ακόμη και αν πέσετε από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο! - Gkourou.com Κι όμως γίνεται! Δείτε πώς μπορείτε να επιβιώσετε ακόμη και αν πέσετε από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο!

Κι όμως γίνεται! Δείτε πώς μπορείτε να επιβιώσετε ακόμη και αν πέσετε από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο!


Διαφήμιση - Advertisement



Πέφτετε στο κενό με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα. Έχετε μόλις λίγα δευτερόλεπτα να αναζητήσετε τρόπο να σωθείτε!
Οι πιθανότητες να επιβιώσει κάποιος από μια ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο είναι ελάχιστες. Στην εξαιρετικά απίθανη αυτή περίπτωση που βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση, δείτε τι πρέπει να κάνετε για να τις αυξήσετε.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται υπάρχουν άνθρωποι που επέζησαν από ελεύθερη πτώση από τεράστιο ύψος. Ο Skydiver Michael Holmes, ο οποίος βούτηξε από ύψος 4 χιλιόμετρων είναι ένας από τους ελάχιστους που έζησαν να πουν την ιστορία. Ίσως να εκπλαγείτε, αλλά όπως είπε αισθάνθηκε ηρεμία κατά την πτώση του!
Η γερμανίδα Juliane Koepcke επέζησε σε έκρηξη αεροπλάνου το 1971 και ξύπνησε δεμένη στη θέση της, τραυματισμένη σοβαρά, στη μέση της ζούγκλας. Είναι αξιοσημείωτο ότι έτρεξε μέσα από ποτάμια γεμάτα επικίνδυνα ζώα, όπως κροκόδειλοι, με κατάγματα και μόνο λίγες καραμέλες για φαγητό για 10 ημέρες πριν τη διασώσουν. Όπως είπε δεν αισθάνθηκε καν φόβο!
Εάν βρεθείτε σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, ακούστε. Ανεξάρτητα από το ύψος από το οποίο πέφτετε, δεν θα έχετε παρά ελάχιστα λεπτά πριν φτάσετε στο έδαφος. Αν πέσετε από τα 10.000 μέτρα, το μέσο ύψος μιας εμπορικής πτήσης, θα έχετε περίπου τρία λεπτά. Το πρώτο λεπτό ή ίσως και τα δύο να μην τα αντιληφθείτε καθόλου, επειδή ο αέρας έχει τόσο λίγο οξυγόνο που σας προκαλεί λιποθυμία, μια κατάσταση γνωστή ως υποξία.
Τα… καλά νέα είναι ότι ο αέρας κάτω από τα 5.500 μέτρα έχει πολύ περισσότερο οξυγόνο, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνέλθετε ακριβώς την κατάλληλη ώρα για να ξαναζήσετε τη φρίκη της ελεύθερης πτώσης!


Μην πανικοβληθείτε! Έχετε ακόμη λίγο χρόνο να σχεδιάσετε την προσγείωσή σας.
Πρώτον, το σημείο προσγείωσης είναι κρίσιμο για την επιβίωσή σας. Οι βάλτοι, το χιόνι και το γρασίδι (με αυτή τη σειρά!) είναι ιδανικά επειδή μπορούν να απορροφήσουν την πτώση σας. Πτώση σε φύλλωμα όπως δέντρα ή θάμνοι δεν είναι επίσης κακή επιλογή, αν και υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να υποστείτε περαιτέρω τραυματισμούς από τα κλαδιά.
Μπορεί να πιστεύετε ότι το νερό θα ήταν ένα καλό μέρος για να προσγειωθείτε. Είναι κυριολεκτικά φονικό λάθος. Όπως το μπετόν, έτσι και το νερό δεν συμπιέζεται. Το σώμα σας θα χτυπήσει το νερό ακριβώς όπως θα πέσει το πεζοδρόμιο, προκαλώντας συντριπτικά κατάγματα. Ακόμη και αν υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να ξυπνήσετε στο πεζοδρόμιο, στο νερό, μην έχοντας τις αισθήσεις, θα πνιγείτε.
Οι ταινίες και τα ντοκιμαντέρ δείχνουν πάντα τους κατασκόπους και τους αλεξιπτωτιστές να πέφτουν με το σώμα τους σε σχήμα Χ. Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό στην αρχή. Αντ ‘αυτού, φέρτε τα χέρια και τα πόδια σας κολλητά στο σώμα σας έτσι ώστε να μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το σημείο προσγείωσής που επιθυμείτε. Μπορείτε να τεντώσετε τα χέρια και τα πόδια σας στο σχηματισμό X μόλις περάσετε τον στόχο σας σε μια προσπάθεια να επιβραδύνετε την πτώση σας, κάτι που σας δίνει λίγο περισσότερο χρόνο για να τοποθετήσετε το σώμα σας για προσγείωση. Σε πτώση 4 χιλιόμετρων αυτό το είδος ελιγμών μπορεί να σας στρίψει έως και 3 χιλιόμετρα, αποκτώντας έτσι μια εκπληκτική ευελιξία στην επιλογή της ζώνης προσγείωσής σας.

Ανεξάρτητα από το πού θα προσγειωθείτε, ο στόχος σας θα πρέπει να είναι η προσγείωση κάθετα, με τα πόδια να ακουμπούν πρώτα και ενωμένα. Εάν δεν έχετε άλλη επιλογή από το να πέσετε στο νερό, οι ειδικοί λένε πως πρέπει το σώμα σας να είναι κάθετο σαν μολύβι ή μαχαίρι.
Εάν προσγειώνεστε σε στεριά θα πρέπει να λυγίσετε τα γόνατά σας και να αφήσετε το σώμα σας να πέσει στο πλάι, έτσι ώστε πρώτα τα πόδια σας να χτυπήσουν στο έδαφος μετά ο μηρός, τα χέρια και οι ώμοι. Ανεξάρτητα από το σημείο προσγείωσης, σιγουρευτείτε ότι προστατεύετε το κεφάλι σας. Το χτύπημα ιδιαίτερα το πίσω μέρος του κεφαλιού είναι πολύ πιο πιθανό να σας σκοτώσει.
Αν επιβιώσετε από την προσγείωσή σας, το επόμενο βήμα σας είναι να αναμένετε τη διάσωση.
Μην ανησυχείτε, οι πιθανότητες να χρησιμοποιήσετε όλες τις παραπάνω οδηγίες είναι ελάχιστες. Αναλογιστείτε εξάλλου πως μια βόλτα με αυτοκίνητο είναι 470 φορές πιο πιθανό να σας σκοτώσει από ότι μια αεροπορική πτήση.
ΠΗΓΗ : usay

Διαφήμιση - Advertisement