Διαφήμιση - Advertisement
Πατέρας της Βαλεντίν: Με βασάνιζαν και με κρέμασαν ανάποδα για 8 ώρες - Gkourou.com Πατέρας της Βαλεντίν: Με βασάνιζαν και με κρέμασαν ανάποδα για 8 ώρες

Πατέρας της Βαλεντίν: Με βασάνιζαν και με κρέμασαν ανάποδα για 8 ώρες


Διαφήμιση - Advertisement



Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν αποκάλυψε τα βασανιστήρια που είχε υποστεί στην πατρίδα του, τα οποία τον ανάγκασαν να έρθει στην Ελλάδα αλλά και για τους λόγους που είπε ψέματα σχετικά με την κόρη του.
Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Μαζί σου», ο πατέρας της Βαλεντίν, μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου λέγοντας αρχικά: «Ο λόγος που έφυγα από τη χώρα μου είναι πως ήμουν φυλακισμένος. Δεν είμαι πολιτικός αλλά φίλοι μου είχαν διαδηλώσει με πολιτικούς σκοπούς. Τους είχα ζητήσει να πάρω μερικές φωτογραφίες από τη διαδήλωση. Όταν λοιπόν φτάσαμε στο μέρος που θα ήταν η διαδήλωση, άρχισαν εκείνοι να διαδηλώνουν και εγώ τραβούσα φωτογραφίες. Ήρθε η αστυνομία και άρχισε να συλλαμβάνει και να πετάει δακρυγόνα. Εγώ συνέχισα να φιλμογραφώ».

Αναφερόμενος στα βασανιστήρια που υπέστη μετά τη σύλληψη και έφυγε από τη χώρα του, είπε: «Την πρώτη μέρα που με συνέλαβαν με πήγαν σε ένα μέρος όπου πέρασε μια νύχτα και τη δεύτερη μέρα μας πήγαν από εκεί κάπου αλλού, σε άλλο μέρες. Εκεί πέρασε επτά μέρες βασανιστηρίων. Την πρώτη μέρα στο δεύτερο μέρος το κεφάλι μου ήταν προς τα κάτω και τα πόδια πάνω για σχεδόν οκτώ ώρες. Ήμουν κρεμασμένος ανάποδα. Μου έδιναν κλωτσιές. Με χτυπούσαν. Δεκάξι μέρες συνολικά κράτησε αυτό έτσι αποφάσισαν να έρθω στην Ελλάδα».
Ο πατέρας της 7κορης Βαλεντίν τόνισε πως δεν ήταν ζευγάρι με τη μαμά της Βαλεντίν όταν έγινε αυτό το περιστατικό: «Με τη μαμά της, δεν ήμασταν ποτέ παντρεμένοι, ήταν μια φίλη μου και ζούσε σπίτι της και εγώ στο δικό μου. Όταν φύγαμε από το Κογκό, η κόρη μου ήταν δυο χρονών. Μεγάλωνα μόνος μου τη Βαλεντίν. Η μαμά μας είχε αφήσει. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως αγαπώ τη κόρη μου. Τότε ήξερα πως η μαμά της έχει πεθάνει. Δεν μπορούσα να φύγω από το Κογκό και να αφήσω πίσω τη κόρη μου» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους είπε ψέματα σχετικά με την υπόθεση της κόρης του, ζητώντας συγνώμη.
«Θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη γι’αυτή μου την πράξη. Προσπαθήστε να με συγχωρέσετε. Το έκανα γιατί πίστευα, δεν ήθελα να φύγω εκτός Ελλάδος όταν η κόρη μου είχε φύγει. Όσοι με ήξεραν εδώ με ρωτούσαν για την κόρη μου και δεν ήξερα τι να πω. Είχε βγει παράνομα από τη χώρα η κόρη μου. Ήξερα ότι θα με βασάνιζαν αν έλεγα την αλήθεια, γι’αυτό μηχανεύτηκα αυτό. Ζητώ συγγνώμη», είπε χαρακτηριστικά.
«Το μόνο που θέλω είναι να μπορέσω να δουλέψω για να στηρίξω την κόρη μου οικονομικά» ανέφερε ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν μιλώντας για το μέλλον.

Διαφήμιση - Advertisement