Διαφήμιση - Advertisement
«Άφησα το μωρό στην πλαζ για να το βρει κάποιος» υποστηρίζει η 27χρονη από την Πάτρα - Gkourou.com «Άφησα το μωρό στην πλαζ για να το βρει κάποιος» υποστηρίζει η 27χρονη από την Πάτρα

«Άφησα το μωρό στην πλαζ για να το βρει κάποιος» υποστηρίζει η 27χρονη από την Πάτρα


Διαφήμιση - Advertisement


Από πνιγμό έχασε τη ζωή του το νεογέννητο βρέφος που παράτησε η μητέρα του στην παραλία της Αγυιάς στα Βραχνέικα της Πάτρας, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστού που διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή.
Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον της 27χρονης μητέρας ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία.
«Σήμερα θα έχω ευκαιρία να μιλήσω μαζί της πιο διεξοδικά. Βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο» είπε ο δικηγόρος Γιάννης Αποστολόπουλος που ανέλαβε την υπεράσπιση της 27χρονης που φέρεται να άφησε το μωρό της στο κύμα με αποτέλεσμα να πεθάνει από πνιγμό, λίγα μόλις 24ωρα μετά τη γέννησή του».
«Την εγκυμοσύνη την προχώρησε συνειδητά. Δεν ήθελε να διακόψει την κύηση. Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει την εκδοχή ότι ήθελε να φονεύσει το παιδί, θεωρώ ότι δεν υπάρχει ότι δεν υπάρχει άλλη εκδοχή από την οργανική ψυχική και σωματική διαταραχή που προκαλεί ο τοκετός σε μία γυναίκα. Ζητάμε το αδίκημα της παιδοκτονίας κι όχι ανθρωποκτονία» πρόσθεσε ο δικηγόρος..

Αποκάλυψε δε ότι «γνωρίζουμε ποιος είναι ο πατέρας. Τον είχε ενημερώσει ότι θα το κρατήσει το παιδί, θα συνεχίσει την κύηση κι αυτός δεν ήθελε. Ήταν ο λόγος που χώρισαν. Δεν είχαν επαφή έκτοτε. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αφήσει το παιδί λόγω ερωτικής απογοήτευσης».
Κατέληξε λέγοντας ότι η γυναίκα είναι σε μεγάλη σύγχυση: «Δεν έχει μια ροή λόγου, δεν έχει καθαρή σκέψη, δεν μπορεί να πάει το μυαλό κάποιου σε διαφορετική περίπτωση.
Στην επιλόχεια κατάληψη δεν λειτουργείς λογικά».

Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το The Best, η γυναίκα έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή. Μετά τα δικαστήρια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας επειδή ένιωθε πόνους.
Νοσηλεύεται φρουρούμενη και θα οδηγηθεί εκ νέου στον Ανακριτή την Δευτέρα.
Σύμφωνα με τον συνήγορό της Γιάννη Αποστολόπουλο, υποστηρίζει ότι άφησε το βρέφος στην παραλία με σκοπό να το βρει κάποιος περαστικός. Πρόσθεσε επίσης ότι θα ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και πως θα ζητηθεί η μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία.
Η ίδια ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι την Τρίτη το πρωί πήγε στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και γέννησε το παιδί της με καισαρική τομή.
Στις 03:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, πήρε το παιδί, το σκέπασε με μια κουβέρτα κι έφυγε από το μαιευτήριο.
Αρχικά περιπλανιόταν για ώρες μόνη της με το παιδί στην αγκαλιά στην πόλη της Πάτρας, μέχρι που έφτασε στην πλαζ στα Βραχνέικα κι άφησε εκεί το νεογέννητο κοριτσάκι της, αβοήθητο.

Διαφήμιση - Advertisement