Διαφήμιση - Advertisement
Σεισμός στην Τουρκία: Εκατοντάδες διασώστες επιχειρούν στα συντρίμμια των κτιρίων - Gkourou.com Σεισμός στην Τουρκία: Εκατοντάδες διασώστες επιχειρούν στα συντρίμμια των κτιρίων

Σεισμός στην Τουρκία: Εκατοντάδες διασώστες επιχειρούν στα συντρίμμια των κτιρίων


Διαφήμιση - Advertisement



Στους 14 ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε απόψε την ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD).
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, έχουν αναφερθεί έξι νεκροί στη Μαλάτεια και οκτώ στο Ελαζίγ. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξουν άλλα θύματα. Σημείωσε όμως ότι στην περιοχή έχουν καταρρεύσει κτίρια.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλι, κάτοικοι τρέχουν πανικόβλητοι στους δρόμους. Η στέγη τουλάχιστον ενός κτιρίου είχε τυλιχθεί στις φλόγες.
Σε ένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν, οι διασώστες προσπαθούσαν με τα χέρια να απομακρύνουν τα συντρίμμια.
Η AFAD ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 30 μετασεισμοί και ότι περισσότερες από 400 ομάδες διασωστών έχουν σταλεί στην περιοχή για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις.
«Κινητοποιήσαμε τέσσερις ομάδες στην περιοχή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρετζέπ Σαλτζί, της τουρκικής Ένωσης Ερευνών και Διάσωσης (AKUT). «Μάθαμε ότι έχουν πέσει κτίρια, ετοιμαζόμαστε να στείλουμε και άλλες ομάδες, αν χρειαστεί», πρόσθεσε.
«Ήταν τρομακτικό, τα έπιπλα έπεφταν πάνω μας. Τρέξαμε έξω. Θα περάσουμε τις επόμενες ημέρες σε ένα εξοχικό, έξω από την πόλη», είπε ο 47χρονος Μελαχάτ Τζαν, κάτοικος του Ελαζίγ.
Οι μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας ανακοίνωσαν απόψε ότι θα παράσχουν δωρεάν τηλεφωνικές υπηρεσίες και Ίντερνετ στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Διαφήμιση - Advertisement