Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Δόμνας Κουντούρη(Fame Story 3) στο «Μαζί σου» για την μανιοκατάθλιψη - Gkourou

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Δόμνας Κουντούρη(Fame Story 3) στο «Μαζί σου» για την μανιοκατάθλιψη


Συγκλονίζει η εξομολόγηση της Δόμνας Κουντούρη στο «Μαζί σου» και στην Τατιάνα Στεφανίδου για την μανιοκατάθλιψη που πέρασε. Η πρώην παίκτρια του Fame Story 3 είδε το 2011 τη ζωή της να αλλάζει. Η τραγουδίστρια το 2011 είχε κάποιες ενδείξεις υπομανίας, κατάσταση στην οποία όλες οι αισθήσεις σου βρίσκονται σε υπερδιέγερση.


«H μανιοκατάθλιψη σου δίνει δείγματα απλά πρέπει να τα κοιτάξεις. Πρόκειται για μια ασθένεια που αν πάρεις την αγωγή που σου δίνεται λειτουργείς κανονικά» ήταν τα λόγια της τραγουδίστριας.
Η Δόμνα, μιλώντας για τις πρώτες ενδείξεις της κατάστασης της υγείας της και τον εφιάλτη που πέρασε ανέφερε: «Το 2011 είχα κάποια δείγματα υπομανίας. Η υπομανία είναι μια κατάσταση εγρήγορσης, που στην ουσία όλες οι αισθήσεις σου είναι τεταμένες και σε υπερδιέγερση και είχα κάποια συμπτώματα, όπως το ότι δεν μπορούσα να ακινητοποιηθώ.
 Μπορεί να περπατούσα και μια εβδομάδα στην Αθήνα ασταμάτητα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Δεν μπορούσα να ηρεμήσω. Μετά από αυτό ήρθε η κατάθλιψη, η οποία κράτησε για πολύ χρονικό διάστημα. Ευτυχώς είμαι τυχερή που έχω μια οικογένεια που με στηρίζει και με βοήθησε πάρα πολύ σε αυτή τη φάση. Εννοείται ήμουν στη Λήμνο ένα 8μηνο με το κεφάλι στο μαξιλάρι. Θα το πάθαινα ούτως ή άλλως. Είναι γονίδιο. Είναι θέμα χημείας στον εγκέφαλο. Μπορεί να μην έχεις πιεστεί απαραίτητα από την καθημερινότητα σου».
Ακόμα αναφέρθηκε στην αύξηση του βάρους της και αποκάλυψε πως τώρα νιώθει πολύ καλύτερα με το σώμα της από ότι ένιωθε όταν ήταν αδύνατη. Ενώ μίλησε και για τις θεραπεία που λαμβάνει: «Υπάρχουν χάπια που έχουν επιπτώσεις. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν παίρνω κάτι που έχει επίπτωση. Γενικότερα οι διπολικοί συνηθίζεται να παίρνουν χάπια που είναι για τους επιληπτικούς. Έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στην καταστολή της μανίας. Αυτά όμως τα χάπια είναι πολύ βαριά για το συκώτι, για το στομάχι, για τα νεφρά. Ήταν πολύ δύσκολο, μου πήρε τρία χρόνια σχεδόν να βρω τη σωστή θεραπεία και να βρεθώ σε μια κατάσταση νορμοθυμίας, δηλαδή να μην είσαι ούτε πάνω, ούτε κάτω».
Δες στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά όσα είπε:loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.