Θρήνος! Νεκρή πρίν απο λίγο αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός! - Gkourou NEWS

Θρήνος! Νεκρή πρίν απο λίγο αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός!Η κακή είδηση έφτασε στο γραφείο μου πείν απο μερικές ώρες. «Έφυγε» από την ζωή μια σπουδαία ηθοποιός, σε ηλικία 91 ετών. Υπήρξε πρωτοπόρος του θεάτρου, το οποίο με ήθος υπηρέτησε καθ’ όλην την καριέρα της, έχοντας επίσης προσφέρει πολλά στην ιστορία και την τέχνη του. Πρόκειται για την Ελληνο-Κύπρια Φλωρεντία Δημητρίου
Η ίδια καταξιώθηκε ερμηνεύοντας ρόλους σε μεγάλα έργα σπουδαίων αρχαίων Ελλήνων ποιητών, όπως «Λυσιστράτη», «Εκάβη». Καθώς και σε έργα σημαντικών ξένων συγγραφέων.
Επιπρόσθετα, η ηθοποιός είχε σημαντικότατη παρουσία στον Οργανισμό Θεατρικής Ανάπτυξης Κύπρου και μετέπειτα στο Ελεύθερο Κυπριακό Θέατρο. Καθώς και στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στον χρόνο.

Η εξόδιος ακολουθία της τελέστηκε χθες, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 3.30μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο.
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το θάνατο της ηθοποιού Φλωρεντίας Δημητρίου, πρωτοπόρου του κυπριακού θεάτρου, με ανεκτίμητη προσφορά στην ιστορία του, που υπηρέτησε με ήθος και υπέρμετρη αγάπη την τέχνη του θεάτρου.
Στον ΘΟΚ συμμετείχε από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του σε πολυάριθμες παραγωγές μεταξύ των οποίων, «Εκάβη», «Ματωμένος Γάμος», «Το Γαϊτάνιν», «Η όπερα της πεντάρας», «Έγινε και αυτός ο πόλεμος», «Τρωάδες», «Λυσιτράτη», «Ικέτιδες», «Η μάνα κουράγιο και τα παιδιά της», «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ», «Οι μάγισσες του Σάλεμ», «Καληνύχτα Μαργαρίτα», «Κόκκινα τριαντάφυλλα για μένα», «Ο καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία», «Λαός και Τυραννία», «Το νερόν του Δρόπη», «Δον Καμίλλο», «Όμηροι», «Θεανώ», «Ο καπετάν Γιακουμής», «Μια πόρτα πρέπει να είναι ανοιχτή ή κλειστή», «Ο Γλάρος».
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους της».loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.