ΤΩΡΑ - Ο Κοτζιάς προκαλεί τον Καμμένο για την πτώση της κυβέρνησης! - Gkourou

ΤΩΡΑ - Ο Κοτζιάς προκαλεί τον Καμμένο για την πτώση της κυβέρνησης!

Νέα απάντηση στον Πάνο Καμμένο για το δημοψήφισμα στα Σκόπια έδωσε ο Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας (01.10.2018). Ο υπουργός Εξωτερικών απαντώντας… εμμέσως στο tweet του υπουργού Άμυνας ότι το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρο, τόνισε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών λέει πως η ΠΓΔΜ, εφόσον το αποφασίσει, θα διεξάγει δημοψήφισμα. Δεν είναι όρος νομικός στη συμφωνία. Η συμφωνία λέει πως το δημοψήφισμα είναι επιλογή της κυβέρνησης, αλλά ούτε όρος, ούτε νομική απαίτηση της συμφωνίας».


Απαντώντας σε ερώτηση ειδικά για την στάση του κ. Καμμένου, ο Νίκος Κοτζιάς σχολίασε ότι εξωτερική πολιτική ασκούν ο πρωθυπουργός και ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στην δημόσια διαφωνία του προέδρου των ΑΝΕΛ τόνισε: «Είμαστε μια δημοκρατική κυβέρνηση και υπάρχουν και διαφορετικές γνώμες. Ο κ. Καμμένος έχει διαφορετική γνώμη για το θέμα των Σκοπίων. Υπήρξαν και στο παρελθόν αντίστοιχες διχογνωμίες» είπε ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στη διαμάχη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – Αντώνη Σαμαρά στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Και πρόσθεσε: «Εξωτερική Πολιτική κάνει ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών. Οι άλλοι δεν είναι συναρμόδιοι. Ο κ. Καμμένος μιλάει ως αρχηγός ενός εκ των δύο κομμάτων όταν κρίνει ότι πρέπει να διαφοροποιηθεί με βάση τις αρχές του κόμματός του».
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να ρίξουν την κυβέρνηση, με αφορμή δηλώσεις στελεχών του κόμματος, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Ακούω το σενάριο ότι οι ΑΝΕΛ θα πάνε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πέσει η κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν έτσι, αλλά με ψηφοφορία. Οποιος θέλει ας φέρει πρόταση στη Βουλή και τότε θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της Βουλής και τους πραγματικούς συσχετισμούς».loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.