«Ανυποχώρητος» ο Ζορμπάς – Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα - Gkourou NEWS

«Ανυποχώρητος» ο Ζορμπάς – Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα


Την Κυριακή αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλα (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.


Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 6 με 7 και στην Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για παροδικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο οι τιμές της θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες).
Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση κυρίως στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους  νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 8-9 και τοπικά έως 10 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ κυρίως στα νότια. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).
Ο καιρός την Δευτέρα
Την Δευτέρα στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως την Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 5 με 7 και το πρωί στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.