Με “βαριά καρδιά” υπέγραψε ο Ζάεφ τη συμφωνία των Πρεσπών - Gkourou NEWS

Με “βαριά καρδιά” υπέγραψε ο Ζάεφ τη συμφωνία των Πρεσπών


«Συμβιβασμός» με «βαριά καρδιά» είναι η συμφωνία των Πρεσπών για τον πρωθυπουργό της FYROM Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με όσα είπε το απόγευμα της Δευτέρας και ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στη γειτονική χώρα.Παράλληλα, έκανε λόγο για «απόφαση που είναι υπεράνω κάθε κομματισμού», αφού, όπως ανέφερε, αφορά στην είσοδο της «"Μακεδονίας" στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
Συνεχίζοντας την εκστρατεία του για το «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζάεφ είπε χαρακτηριστικά: «Είκοσι εφτά χρόνια που σέρναμε τα πόδια μας, κολλημένοι στη λάσπη, είναι αρκετά. Έφτασε πλέον η στιγμή να γίνουμε μέλη της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Έφτασε πλέον η στιγμή για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες της "Μακεδονίας"».

Όπως εξήγησε, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνησή του προχώρησε «με πόνο ψυχής» στον συμβιβασμό με την Ελλάδα, αυτός ήταν ο μόνος τρόπος προς ένα καλύτερο μέλλον.
«Συμβιβάστηκα επειδή ήταν ο μόνος τρόπος να πάμε μπροστά», υπογράμμισε ο Ζάεφ προσθέτοντας ότι το κείμενο της συμφωνίας ήταν διαθέσιμο σε όποιον ήθελε να το διαβάσει.
Πηγή: ant1news.grloading...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.