Διπλό «κούρεμα» στα αναδρομικά! Γιατί θα πάρετε λιγότερα από όσα δικαιούστε! - Gkourou

Διπλό «κούρεμα» στα αναδρομικά! Γιατί θα πάρετε λιγότερα από όσα δικαιούστε!

Αν και τα αναδρομικά που θα δοθούν σε όσους υπάγονται στα Ειδικά Μισθολόγια στο Δημόσιο και δικαιώθηκαν από το ΣτΕ υπολογίζονται σε 1 δισ. ευρώ, το ποσό δεν θα μπει τελικά στις τσέπες των δικαιούχων.


Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, Πανεπιστημιακοί και Γιατροί θα πάρουν μικρότερα ποσά.
Πρώτα απ’ όλα τα αναδρομικά θεωρούνται εισόδημα και έτσι θα επιβληθεί φόρος 20%. Όλοι οι δικαιούχοι αναδρομικών θα πρέπει να αφαιρέσουν αυτόν τον φόρο εισοδήματος από το ποσό που δικαιούνται για την περίοδο των παράνομων περικοπών.
Πέρα από τον φόρο εισοδήματος όμως, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», υπάρχουν και οι οφειλές που έχουν οι δικαιούχοι αναδρομικών προς το Δημόσιο ληξιπρόθεσμες και μη, καθώς θα γίνει πριν την απονομή των αναδρομικών αυτόματος συμψηφισμός ακόμη και με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, ακόμη και με οφειλές που έχουν μπει σε ρύθμιση.
Όσοι λοιπόν έχουν κάποια οφειλή θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσουν το 20% από το ποσό που δικαιούνται και στη συνέχεια να αφαιρέσουν και το ποσό που οφείλουν στο Δημόσιο για να μπορέσουν να υπολογίσουν πόσα τελικά θα είναι τα χρήματα που θα μπουν στην τσέπη τους.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.