Σοκ: Πέθανε στις διακοπές της η Ντούλη Δημητροπούλου - Gkourou

Σοκ: Πέθανε στις διακοπές της η Ντούλη Δημητροπούλου

Την τελευταία της πνοή άφησε την περασμένη Τρίτη η Πατρινή δικηγόρος Ντούλη Δημητροπούλου, ένα από τα εμβληματικά πρόσωπα του πατρινού καρναβαλιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξέπνευσε έπειτα από ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν στην Πάργα με την οικογένειά της για διακοπές.

Οι δημιουργίες της, τα κοστούμια και τα σκηνικά που έφεραν την υπογραφή της ήταν όχι μόνο εμπνευσμένα, υψηλής αισθητικής και μεγάλης ευρηματικότητας, αλλά αποτελούσαν πραγματικά έργα καρναβαλικής σύγχρονης τέχνης.

Η Ντούλη Δημητροπούλου άφησε το δημιουργικό της στίγμα ως παρακαταθήκη στις καρναβαλικές ομάδες της πόλης, ενώ ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες συνέδεσε το όνομά της με το Καρναβαλικό Κομιτάτο, του οποίου εκτός από ιδρυτικό μέλος επιμελούνταν σκηνικά και κοστούμια σε όλες τις παραστάσεις του.Μεταξύ άλλων εμπνεύστηκε την έκθεση «Κομιτάτο και γελοιογράφοι» το 1995 στον Έσπερο.

Η Ντούλη Δημητροπούλου υπήρξε επίσης επί σειρά ετών μέλος στην Καρναβαλική Επιτροπή, όπως και στη Γνωμοδοτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ήταν κόρη του Πάνου Νικολόπουλου, δικηγόρου Πατρών, και αδελφή του Πέτρου Νικολόπουλου, επίσης δικηγόρου.

Με πληροφορίες από το thebest.grΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.