Ανατροπή! Ποιοι θα παίρνουν πλέον σύνταξη σε… δόσεις! - Gkourou

Ανατροπή! Ποιοι θα παίρνουν πλέον σύνταξη σε… δόσεις!

Με... δόσεις θα παίρνουν τις συντάξεις που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι που είχαν παράλληλη ασφάλιση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 ενώ από το 2017 καταβάλλουν ενιαία εισφορά βάσει του συνολικού μισθού που αποκτούν από την άσκηση δύο ή περισσότερων δραστηριοτήτων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήρωναν ταυτόχρονα εισφορές με παράλληλη ασφάλιση σε δύο Ταμεία (ΙΚΑ και ΟΑΕΕ) καθώς και γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι με διπλές εισφορές σε ΕΤΑΑ και Δημόσιο ή σε ΕΤΑΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ ή τραπεζών, που έκαναν αιτήσεις συνταξιοδότησης εδώ και δυόμισι χρόνια μετά το νόμο Κατρούγκαλου, θα παίρνουν για αρχή τη μία σύνταξη και… στο μέλλον θα τους πιστώνεται το ποσό που αναλογεί από το δεύτερο Ταμείο.


Οι συντάξεις τους, όπως αναφέρει εσωτερικό έγγραφο του ΕΦΚΑ με ημερομηνία 30 Αυγούστου 2018 θα υπολογίζονται μόνο για το χρόνο ασφάλισης που έχουν διανύσει στον ένα φορέα, ενώ για τον «παράλληλο» χρόνο στον δεύτερο κύριο φορέα ασφάλισης δεν θα εκδίδεται απόφαση επειδή δεν έχει μπει σε λειτουργία το μηχανογραφικό σύστημα που θα υπολογίζει είτε τη δεύτερη σύνταξη είτε την ανάλογη προσαύξηση για τον παράλληλο χρόνο ασφάλισης!Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.