Τη σύλληψη Ζαχαράκη ζήτησε ο Βαξεβάνης - ΝΔ: Ας δώσει ο Τσίπρας την εντολή - Gkourou

Τη σύλληψη Ζαχαράκη ζήτησε ο Βαξεβάνης - ΝΔ: Ας δώσει ο Τσίπρας την εντολή
Κλιμακώνεται η σύγκρουση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Μαρία Ζαχαράκη, με το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης να σηκώνει πολύ τους τόνους, μιλώντας για επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης.


Η σύγκρουση άρχισε όταν η κ. Ζαχαράκη, σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι ο κ. Βαξεβάνης έχει καταδικαστεί για συκοφαντίες. Ο δημοσιογράφος παρενέβη τηλεφωνικά, διέψευσε την αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ και απαίτησε να του ζητήσει συγγνώμη.
Όταν η κ. Ζαχαράκη δεν το έκανε, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι θα καταθέσει σε βάρος της μήνυση και αγωγή. Το βράδυ της Δευτέρας, η ΝΔ ανέφερε ότι ο κ. Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου της κ. Ζαχαράκη.Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε ότι «σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς. Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και την ενημέρωσε ότι η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί.
 
Σημειώνεται ότι η κ. Ζαχαράκη δεν είναι βουλευτής και ως εκ τούτου δεν καλύπτεται από βουλευτική ασυλία.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.