Το «μαγικό» για να καταλάβετε αν ένα αυγό είναι φρέσκοΤα αυγά είναι μια από τις πιο υγιεινές και θρεπτικές τροφές για τον άνθρωπο, ωστόσο, όπως όλα τα τρόφιμα, έτσι κι αυτά όσο περνά ο καιρός τόσο μπαγιατεύουν.
Αυτό μπορεί να έχει συνέπειες, τόσο για τη γεύση τους, όσο και για την υγεία μας. Ωστόσο, πόσο εύκολο είναι να διαπιστώσουμε αν ένα αυγό είναι φρέσκο;


Υπάρχουν μερικοί κανόνες που μπορούν να μας εγγυηθούν τη φρεσκάδα των αυγών που αγοράζουμε, όπως αν είναι συσκευασμένα να ελέγχουμε τα στοιχεία της συσκευασίας για την κατηγορία ποιότητας (Α,Β,Γ), βάρος, ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης, κλπ.
Επίσης, φροντίζουμε τα αυγά που αγοράζουμε να είναι άθικτα και να μην είναι ραγισμένα ή στο κέλυφος να υπάρχουν ίχνη αίματος ή ακαθαρσιών.Σημειώνεται ότι αν κουνήσουμε το αυτό κοντά στο αυτί μας και ακούσουμε τον κρόκο να κινείται, τότε είναι φρέσκο.
Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα «μαγικό» που μας επιτρέπει να διαπιστώσουμε αν ένα αυγό στο σπίτι μας είναι φρέσκο (ως πέντε ημερών) ή παλιότερο και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα βαθύ μπολ και κρύο νερό.
Γεμίζουμε το μπολ με νερό και ρίχνουμε με προσοχή το αυγό μέσα. Αν είναι φρέσκο θα κατακαθίσει στον πάτο σε οριζόντια θέση, ενώ αν είναι πιο παλιό, θα βυθιστεί πιο αργά και θα κάτσει στον πάτο σε διαγώνια θέση, λόγω λόγω των αερίων που παράγονται κατά την αποσύνθεση του οργανικού υλικού.
Στην περίπτωση αυτή, πετάμε το αυγό, καθώς είναι ακατάλληλο για κατανάλωση


50%έκπτωση
Απόκτησε τώρα μόνο με 15€,
πλήρες Αιματολογικό check up και δύο καθαρισμούς δοντιών.
Πανελλαδική κάλυψη (δες το δίκτυο γιατρών και διαγνωστικών κέντρων)
Συμπλήρωσε ΕΔΩ την αίτηση και παρέλαβε με
αντικαταβολήτην κάρτα προνομίων Safe Silver.
Πληροφορίες: 210 9313100 Δε-Πα 9.00-17.00
loading...


loading...Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.