Καίγεται ακόμα το Ελ. Βενιζέλος - Gkourou

Καίγεται ακόμα το Ελ. ΒενιζέλοςΜάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική πάνω από 24 ώρες προκειμένου να σβήσουν όλες τις εστίες φωτιάς στο γκαράζ του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος, που συνεχίζουν να καίνε αυτοκίνητα και φορτηγά


Οι άνδρες της πυροσβεστικής επιχειρούν από το πρωί να φθάσουν στο πέμπτο γκαράζ όπου ξεκίνησε η φωτιά και για τον λόγο αυτόν χρειάστηκε, μάλιστα, να κόψουν μια βαριά σιδερένια πόρτα του ενός τόνου.
Η πρόσβασή τους στο σημείο εκκίνησης της φωτιάς δεν ήταν εύκολη από την πρώτη στογμή και παρά το γεγονός ότι πλέον έχουν απομακρυνθεί κάποια φορτηγά, παραμένει δύσκολο να πλησιάσουν στο σημείο και να σβήσουν κάθε εστία φωτιάς.
Για να γίνει αυτό, μάλιστα, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στα πλαϊνά ώστε να ρίχνουν αφρό από εκεί.Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο έχει πάρει μία κλίση, 6 μοιρών, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έχει μπει μέσα από την πυροσβεστική αλλά και το σύστημα πυρόσβεσης του ίδιου. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν το γεγονός αυτό δεν εμπνέει καμιά ανησυχία.
Από πού ξεκίνησε η φωτιά
Η φωτιά ξεκίνησε πιθανότατα από φορτηγό στα μέσα και προς την πλώρη του πλοίου, στην αριστερή πλευρά, που ήταν φορτωμένο με νοβοπάν.
"Λάβρα" το Βενιζέλος
Εκτός από το δύσβατο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, το έργο των πυροσβεστών γίνεται αξαιρετικά δύσκολο από τις τεράστιες θερμοκρασίες που έχουν πια αναπτυχθεί στον χώρο.
Οι Πυροσβέστες μιλούν για θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 500 βαθμούς Κελσίδου, κάνοντας τους ειδικούς να μιλούν για αντίστοιχες θερμοκρασίες με εκείνες που αναπτύχθηκαν στο Μάτι κατά τη φονική πυρκαγιά.
Όπως λένει οι ίδιοι «τα πάντα έχουν λιώσει και όπου ακουμπούν καίγονται.
Tο έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται επίσης από εστίες καπνού αλλά και την ποσότητα νερού από τα αυτόματα συστήματα.
Παράλληλα, για προληπτικούς λόγους, γύρω από το πλοίο έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα, ενώ τα καύσιμα έχουν μεταγγιστεί στη δεξιά πλευρά του πλοίου και εκτιμάται πως έχουν εξασφαλιστεί.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.