«Ξέφυγε» και πάλι ο Αμβρόσιος: Απαντά για το «σκάσε πια», αφήνει αιχμές κατά Άνθιμου και Ιερώνυμου - Gkourou

«Ξέφυγε» και πάλι ο Αμβρόσιος: Απαντά για το «σκάσε πια», αφήνει αιχμές κατά Άνθιμου και ΙερώνυμουΜετά τη θύελλα που είχε ξεσηκώσει με το κείμενό του, με το οποίο κατηγορούσε για τις φονικές πυρκαγίες τον «άθεο Τσίπρα», ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ξαναχτυπά και με νέα ανάρτησή του απαντά σε όσους επέκριναν τη στάση του και ιδίως σε εκπροσώπους της Εκκλησίας, όπως ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ένας απλός ιερέας που του είχε πει να «σκάσει πια».

Στη νέα του ανάρτηση, ο κ. Αμβρόσιος σε εξαιρετικά επιθετικό ύφος γράφει:
«Η ανάρτησή μας της 24ης Ιουλίου τάραξε τα πνεύματα! Πολλοί ικανοποιήθησαν και ακόμη περισσότεροι σκανδαλίσθησαν! Ακόμη και ένας Διάκονος ύψωσε την φωνήν του για να μας… συνετίσει με τον απρεπή λόγο του, το γνωστό "ΣΚΑΣΕ ΠΙΑ, Αμβρόσιε"!
Μεταξύ πολλών άλλων και αρκετοί Αρχιερείς εν Χριστώ Αδελφοί μας έσπευσαν να μας διορθώσουν! Να μας ανακαλέσουν στην τάξη! Κορυφαίος μεταξύ αυτών ένας πολύ νέος κατά την χειροτονία Αρχιερεύς, χειροτονήθηκε μόλις τον Ιούνιον του 2014, μας προσέβαλε, και μάλιστα με περισσή αναίδεια, γράφοντας και λέγοντας, ότι ο Καλαβρύτων «τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αμνησία»!
 
Η στάση όλων αυτών έχει δημιουργήσει και ένα κύμα αντιδράσεων. Εμείς σήμερα σαν απάντηση σ’ όλα αυτά τα φαινόμενα σας παρουσιάζουμε δύο δημοσιεύματα-φωνές απελπισίας.
 
ΠΡΩΤΟΝ: Ένα δημοσιεύμα της 5ης Ιουλίου μέ τίτλο: "Η σιωπή αυτή της μάνας Εκκλησίας πονάει"! Το αφιερώνω στους λαλίστατους εν Χριστώ Αδελφούς μου, οι οποίοι έσπευσαν να με ευτελίσουν δημοσίως, αντιτάσσοντας το γνωστό "ο Θεός είναι αγάπη! Δεν είναι τιμωρός". Τους καταγγέλλει, ότι οι Αρχιερείς σήμερα ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ με τον Θεό! "….αγαπήσαμε περισσότερο την δόξα των ανθρώπων παρά την αλήθεια και την δόξα του Θεού"!!!!!
 
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ένα δημοσίευμα-ερωτηματολόγιο με τίτλο "απαντήστε μας κ. Άνθιμε", το οποίον αφιερώνουμε στον Σεβασμιώτατο ‘Αλεξανδρουπόλεως, στον οποίο άλλωστε και απευθύνεται!
 
Αυτά μόνο και μόνο για να ακούγεται και η άλλη άποψη».

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.