Καταγγελίες εθελοντών δασοπυροσβεστών στο Μάτι: Σώζαμε ζωές και μας άφησαν νηστικούς - Gkourou

Καταγγελίες εθελοντών δασοπυροσβεστών στο Μάτι: Σώζαμε ζωές και μας άφησαν νηστικούςΚι όμως συνέβη. Εθελοντής δασοπυροσβέστης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έπεσε στη μάχη με τις φλόγες, στο Μάτι, και κατάφερε μαζί με άλλους συναδέλφους του να σώσει τον πυροσβεστικό σταθμό στη Νέα Μάκρη, αντίθετα με το σπίτι του κάηκε, κατήγγειλε ότι χθες το βράδυ του Σαββάτου έμεινε νηστικός γιατί οι υπεύθυνοι ξέχασαν να τους πάνε φαγητό.
«Η βάρδια της ημέρας, 23 άνθρωποι έμειναν νηστικοί γιατί ξέχασαν να μας φέρουν φαγητό», είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ χαρακτηριστικά.
«Στον πυροσβεστικό σταθμό μένω πια, που δεν έχει ούτε ρεύμα, σε ένα ράντζο… Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Υπάρχουν εδώ παιδιά της Ακαδημίας και είναι 17 ετών και 16 ετών και τα οποία μένουν και αυτά εδώ. Προχθές έπιασαν και κλέφτη στην περιοχή του Βουτζά με αποτέλεσμα να σώσουν και κάποιους άλλους κατοίκους από τις κλοπές. Καμαρώνω για το έργο αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι στο πλευρό μου κάνουν ό,τι καλύτερο για το κοινωνικό σύνολο», πρόσθεσε.
«Υπό διωγμό» ο εθελοντισμός
Κατήγγειλε μάλιστα ότι ο εθελοντισμός τον καιρό της κρίσης στην Ελλάδα βρίσκεται υπό διωγμό.
«Για τα πυροσβεστικά πληρώνουμε εμείς τέλη κυκλοφορίας. Για την κοινωνική προσφορά πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας. Και ένα πυροσβεστικό έχει τέλη από 300 έως 700 ευρώ», τόνισε μεταξύ άλλων.
loading...


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.